΄΄Βούλιαξε΄΄ και η Ρόδος

΄΄Βούλιαξε΄΄ και η Ρόδος

rodosΠολύ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στο νησί μας και κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα, καθώς οι σφοδρότατες βροχοπτώσεις που έπληξαν αυτό το «κομμάτι» της Ρόδου, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και στη συνέχεια να υποστούν σοβαρότατες ζημιές σπίτια, καταστήματα, αλλά και πολλά αυτοκίνητα, ενώ κανένας δεν γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τι ζημιές έχει προκαλέσει η πρωτοφανής αυτή κακοκαιρία σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Λες κι άνοιξαν οι ουρανοί, και πλημμύρισαν τα πάντα! Αφάντου, Αρχάγγελος, Μαλώνα, Μάσσαρι, Κάλαθος, Λάρδος, αλλά και άλλες περιοχές του νησιού μας κυριολεκτικά βρέθηκαν μέσα στο νερό!

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έχει κινητοποιηθεί όλη σχεδόν η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με την συνδρομή συνεργείων του Δήμου της Ρόδου.

Πάντως, λόγω των βροχοπτώσεων είναι βέβαιο ότι έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της Ρόδου μικρότερα αλλά ενδεχομένως και μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά αυτά αναμένεται να καταγραφούν πλέον με το πρώτο φως της ημέρας.

Όσον αφορά την περιοχή μας, εντύπωση προκάλεσε το πολύ νερό που κατέβασε το ποτάμι της Κρεμαστής, μ΄ αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χρειαστεί να κλείσει η κάτω πλευρά της γέφυρας, και τα οχήματα να χρησιμοποιούν τον παραποτάμιο δρόμο.

Ακόμη, λόγω της κακοκαιρίας ταλαιπωρήθηκαν και οι επιβάτες της απογευματινής πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφού η πτήση των 5,30 έγινε στις 8,30, αλλά, δυστυχώς, το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών νοτιοανατολικών ανέμων, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου επιστρέφοντας και πάλι στην Αθήνα. Έγινε γνωστό, πάντως, ότι οι επιβάτες τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο, ενώ,όπως τους ενημέρωσαν, η πτήση τους θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9,30 το πρωί.

city0fpetaloudes.gr

rodos_1rodos_2rodos_3rodos_4rodos_5

Οι φωτογραφίες είναι από το stin-kontra.blogspot.com

ADVERTORIALS