Η Μαρία Καρυστιανού μιλάει στο Kosnews24 για τα Τέμπη - ''Υπόσχομαι καθημερινά ότι αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο''. ΒΙΝΤΕΟ

Η Μαρία Καρυστιανού μιλάει στο Kosnews24 για τα Τέμπη - ''Υπόσχομαι καθημερινά ότι αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο''. ΒΙΝΤΕΟ

''Η τιμωρία των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα, είναι η ελάχιστη δικαίωση για εμάς - Απόλυτη δικαίωση δεν υπάρχει.''

''Αν με άκουγε η κόρη μου θα της έλεγα ότι θα έδινα τα πάντα για να μην είχε συμβεί.''

''Υπόσχομαι καθημερινά ότι αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο.''

''Οι ιθύνοντες κρύβονται πίσω από την ασυλία τους.''

Ένας χρόνος και δύο μήνες έχουν περάσει από το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Φεβρουαρίου 2023 και το ρολόι έδειχνε έντεκα το βράδυ, όταν ο επιβατικός συρμός Intercity 62 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία λίγο έξω από τη Λάρισα.

57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 180 τραυματίστηκαν.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, και πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών κ. Μαρία Καρυστιανού, μιλάει στο kosnew24 και στην Άννα Σαρηγιάννη.

«Φωνάζω και αγωνίζομαι για να δικαιώσω την κόρη μου, φυσικά μαζί και με όλους τους άτυχους επιβάτες του τρένου. Φυσικά πλέον φωνάζω απέναντι στην αδικία και σε αυτά που τόσο απροκάλυπτα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Όπως είπατε πιστεύω πως η κοινωνία διακαώς επιθυμούμε να αλλάξει», δήλωσε η κ. Καρυστιανού, ενώ απάντησε στο ερώτημα της δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι τη χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη.

«Έναν χρόνο μετά και πριν από λίγες ημέρες ξανά μπήκαν τα σκυλιά να ψάξουν σε καινούργιο χώρο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Να ψάξουν να βρουν, αν θα βρούμε κάτι από τα παιδιά μας. Έχουν ήδη βρεθεί αντικείμενα από το τρένο. Νομίζω ότι αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχει ξανά συμβεί κάτι τέτοιο, όπως συνέβη στη δική μας περίπτωση. Άρα έναν χρόνο μετά θα πω ότι έχουμε πολύ λίγες κατηγορίες σε σχέση με το μέγεθος του εγκλήματος και τον αριθμό των εμπλεκομένων και φυσικά δεν έχουν αναβαθμιστεί οι κατηγορίες στον βαθμό και στα πρόσωπα τα οποία ήταν οι ιθύνοντες, ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης», δήλωσε η κ. Καρυστιανού.

''Απόλυτη δικαίωση δεν μπορούμε να έχουμε''

Στη συνέχεια η κ. Καρυστιανού δήλωσε ότι θα φτάσει μέχρι τέλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το τέλος θα είναι η δικαίωση, στον βαθμό που θα μπορέσει να έρθει δικαίωση. Απόλυτη δικαίωση δεν μπορούμε να έχουμε άλλα η τιμωρία των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα είναι η ελάχιστη δικαίωση.»

Φανερά συγκινημένη στο άκουσμα της ερώτησης για το τι θα έλεγε στην κόρη της αν την άκουγε αυτή τη στιγμή, τόνισε: «Ότι λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη! Θα έδινα τα πάντα να μην έχει συμβεί, να μπορούσαμε κάπως να το είχαμε προλάβει όλοι εμείς οι γονείς. Καινούργια υπόσχεση, σχεδόν καθημερινά τη δίνω αυτή την υπόσχεση, ότι δε θα μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο.”

Κλείνοντας απάντησε σε όσους την κατηγορούν δημόσια για την εξωστρέφειά της, λέγοντας: « Η συμπεριφορά τους είναι η συμπεριφορά ενόχου. Αναμενόμενο! Δεν περιμένουμε να βγουν, τι να πούνε εμείς φταίμε; Ίσα - ίσα ακούμε και βλέπουμε με χίλιους δυο τρόπους, με βίντεο, συνεντεύξεις και δημόσιες ομολογίες, ότι υπάρχουν ευθύνες και όμως επιμένουν ότι είναι αθώοι και κρύβονται πίσω από την ασυλία τους. Πιστεύουμε ότι με τις κινήσεις που κάνουμε όλοι μας και με τις πιέσεις που ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση, την κατεύθυνση της δικαιοσύνης, ότι θα μπορέσουμε τελικά να οδηγήσουμε αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον των φυσικών δικαστών.”

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη συνέντευξη της κ. Μαρίας Καρυστιανού.

ADVERTORIALS