Η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο στην περιοχή της Βουρρίνας

Η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο στην περιοχή της Βουρρίνας

Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, στο Ηρώο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο της σύλληψης, για τους Κώους πατριώτες Θεόκριτο Β. Κώστογλου, Ἀνεζούλα Γ. Πατάκου - Τρουμούχη και Σταματία Θ. Περή που απαγχονίσθηκαν στις 16 Απριλίου του 1945 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των Εθνοφυλάκων Κω, της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου και του Δήμου Κω, ενώ το ''παρών'' έδωσαν και ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, εθνοφύλακες, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νκηταράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Ναβροζίδης,οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης, Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη καθώς και συμπολίτες μας. 

Εκ μέρους των Εθνοφυλάκων λόγο εκφώνησε ο κ. Κάτσος Θοδωρής. 

Να σημειωθεί ότι το μνημείο όπου πραγματοποιήθηκε η δέηση, φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Εργαστήριου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου.

ADVERTORIALS