Σημαντικά ζητήματα έθεσε το Σωματείο οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Νήσου Κω στη συνάντηση με την Έπαρχο Κω - Νισύρου

Σημαντικά ζητήματα έθεσε το Σωματείο οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Νήσου Κω στη συνάντηση με την Έπαρχο Κω - Νισύρου

Συνάντηση με το Σωματείο οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Νήσου Κω είχε η Έπαρχος Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου.

Η Έπαρχος Κω - Νισύρου λίγο μετά τις 8:30 το πρωί υποδέχθηκε τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι της έθεσαν επί τάπητος όλα τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου τους.

Αρχικά ο πρόεδρος του σωματείου κ. Αντώνης Γκιντιζές εισηγήθηκε στην Έπαρχο να υπάρξει θέση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, προτείνοντας την κεντρική πιάτσα των ταξί, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο Casa Romana.

Ακόμα αναφέρθηκαν και στα 130 τουριστικά λεωφορεία που υπάρχουν στο νησί και δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τουρίστες στο κέντρο της πόλης, χωρίς να ενοχλούν, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προβλέψει κάποιον χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα να προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά σε ώρες αιχμής.


Έντονη ανησυχία εξέφρασαν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων όσον αφορά στην τοποθέτηση έξτρα οικίσκων στον χώρο της Σένγκεν στο λιμάνι της Κω, καθώς μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν, μέχρι πρότινος υπήρχαν 12 θέσεις, ενώ τώρα θα υπάρχουν μόνο 4, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες στον χώρο Σένγκεν. 


Κλείνοντας ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα του πάρκινγκ στη Ζιά, με το διοικητικό συμβούλιο να προτείνει μονοδρόμηση του δρόμου της Μινιέρας και του δεύτερου από τις στροφές (από τον έναν να γίνεται η άνοδος και από τον άλλο η κάθοδος), με την Έπαρχο να αναφέρει ότι η παραπάνω ιδέα τη βρίσκει σύμφωνη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να υλοποιηθεί η μονοδρόμηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμα ο κ. Γκιντιζές πρότεινε να γίνει το παλιό λατομείο στη Ζιά, χώρος στάθμευσης, με την κυρία Σβύνου να τονίζει ότι αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται τον χειμώνα και όχι αφού έχει ξεκινήσει η σεζόν, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός από το φθινόπωρο.

Δείτε τις δηλώσεις που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους.

ADVERTORIALS