Εργατικός Κέντρο ΒΣΔ: Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά την 8η Μάρτη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εργατικός Κέντρο ΒΣΔ: Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά την 8η Μάρτη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά

Την 8η Μάρτη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ τιμά την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Η 8η Μάρτη του 1857, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα, το 2024, την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης απεργούσαν διεκδικώντας μείωση ωραρίου, εξίσωση των μισθών τους με των αντρών και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Αντίστοιχα είναι και τα αιτήματα που μπαίνουν σήμερα, τα οποία βάλαμε μπροστά και στην μεγάλη Πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη για αυξήσεις μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η ουσιαστική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι διεκδικήσεων των εργατικών σωματείων, καθώς οι συναδέλφισσες βιώνουν ακόμη και σήμερα διπλή εκμετάλλευση τόσο σαν εργαζόμενες μέσα στον χώρο δουλειάς τους όσο και από τον πολλαπλό ρόλο που έχουν μέσα στην οικογένεια

Στις συνθήκες που ζούμε μια γυναίκα στην καθημερινότητα της πρέπει να είναι εργαζόμενη, δασκάλα, γιατρός και νοσηλεύτρια, καθαρίστρια.

Απέναντι στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ υπερ του κεφαλαίου που τσακίζουν κάθε δικαίωμα μας σε εργασία, υγεία και παιδεία καλούμε κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο να δυναμώσουμε την διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας  και των δικαιωμάτων μας στη ζωή και τη δουλειά τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες των  εργατριών του 19ου και του 20ου αιώνα που πάλεψαν με απαράμιλλο θάρρος για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και στην κοινωνική δράση.

Ο δρόμος άνοιξε. Μόνο με το συλλογικό αγώνα μπορούμε να αποσπάσουμε σημαντικές κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε την ισοτιμία στη πράξη. Συνεχίζουμε!

ADVERTORIALS