Άγνωστο το που θα μεταφερθούν οι παραγωγοί όταν ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω - Δείτε δηλώσεις

Άγνωστο το που θα μεταφερθούν οι παραγωγοί όταν ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω - Δείτε δηλώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Σε αυτόν τον χώρο θα μεταφερθούν προσωρινά οι παραγωγοί όταν ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!


Το αρχικό ρεποράζ!

Άγνωστο παραμένει το σημείο όπου θα μεταφερθούν οι παραγωγοί και οι ψαράδες οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια πωλούν τα προϊόντα τους στο σημείο που επικράτησε να λέγεται “λαϊκή” ή αλλιώς ''ψαραγορά΄'', απέναντι από το 2ο Λύκειο Κω και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο σημείο ο εργολάβος και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, με τους Κώους παραγωγούς να αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-01-22 174345.png

O κ. Χατζηχαλήλ Γιλμάζ, ένας εκ των παραγωγών που επιχειρεί τις τελευταίες δεκαετίες στη συγκεκριμένη αγορά, μιλώντας στη δημοσιογράφο του kosnews24 Άννα Σαρηγιάννη, ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί κανένας εκ των παραγωγών για το που θα μεταφερθούν.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε όλους τους δημάρχους που έχουν βρεθεί στο τιμόνι του Δήμου Κω τα τελευταία 25 χρόνια μέχρι και σήμερα, ότι αγνοούν επιδεικτικά το θέμα για την ίδρυση οργανωμένης λαϊκής αγοράς από ντόπιους παραγωγούς και για έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά με το σημείο το οποίο θα μεταφερθούν όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

“Προς το παρόν δεν έχει έρθει κανένας να μας ενημερώσει για τίποτα. Εμείς για να φύγουμε από δω πρέπει οι αρμόδιες αρχές και ο κύριος δήμαρχος να μας υποδείξουν το σημείο όπου θα βάλουμε τους πάγκους μας. Πρέπει να γίνει ένα σημείο οργανωμένο, όπου θα μπορούν να έρθουν κι άλλοι παραγωγοί, από όλο το νησί. Όχι αυτή η κατάντια “, δήλωσε.

IMG-05c24b364aeb0fb6305ea2cc8243f99f-V_copy_1600x1200.jpg

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στις άκαρπες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς με τους εκάστοτε δημάρχους.

“Έχουμε πάει πάρα πολλές φορές σε όλους τους δημάρχους, από τον κ. Φάκκο, τον κ. Καΐσερλη, μέχρι και τον κ. Κυρίτση. Όλοι μάς είχαν υποσχεθεί ότι θα φτιάξουμε μία οργανωμένη λαϊκή. Με τα λόγια φτάσαμε μέχρι Κέφαλο (ακούγαμε ότι θα κλείσουν και οι δρόμοι). Είμαι 25 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και δεν έχω δει τίποτα. Από τότε που πουλούσαμε στην παλιά Ολυμπιακή, μέχρι και σήμερα που ήρθαμε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακούμε χρόνια για τα δικαστήρια αλλά επίσημη ενημέρωση ότι θα μεταφερθούμε δεν έχουμε! Μας έχουν ρίξει στην εξορία! Εφόσον και θέλουν να κάνουν τα δικαστήρια πρέπει ο Δήμος να μάς υποδείξει το σημείο όπου θα στήσουμε τη λαϊκή μας.” δήλωσε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο νυν Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά λέγοντας ότι σε μια συνάντησή τους οι παραγωγοί του υπέδειξαν το χωράφι απέναντι από το 2ο λύκειο και δίπλα από το 4ο δημοτικό (Εθνικής Αντιστάσεως & Θεοφράστου) με τον δήμαρχο να μην το δέχεται καθώς τους ενημέρωσε ότι εκεί θα γίνει το πάρκινγκ των δικαστηρίων.

Ακόμα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χατζηχαλήλ, ο κ. Νικηταράς τούς δήλωσε ότι έχει κατά νου δύο σημεία που ενδέχεται να τους μεταφέρει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

IMG-cd889ade506edd7a7d244dde66544624-V_copy_1600x1200.jpg

IMG-1ffa526c3c83cb3c0a10760d14c30b42-V_copy_1600x1200.jpg

ADVERTORIALS