Μ. Χατζηάμαλλος: ''Είμαστε στο τελικό στάδιο για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω'' - Τι ανέφερε για την κατάργηση των Ειρηνοδικείων

Μ. Χατζηάμαλλος: ''Είμαστε στο τελικό στάδιο για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω'' - Τι ανέφερε για την κατάργηση των Ειρηνοδικείων

Στο Kosnews24 και στη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, αλλά και για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου προεδρεύοντος του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, συζητήθηκαν οι επιχειρούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη. 

«Ξέρει πια ο κάθε δημότης, ότι ένα πάγιο αίτημα, του κωακού λαού αλλά ειδικότερα του Δικηγορικού κόσμου του νησιού της Κω, είναι η κατασκευή ενός νέου δικαστικού μεγάρου. Ενός μεγάρου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Πράγματι είμαστε στο τελικό στάδιο. Έχει δημοπρατηθεί το έργο. Μάλιστα γνωρίζουμε τον εργολάβο και την εταιρεία του με επωνυμία Καραλίδης ΑΕ. Πρόκειται για μία εταιρεία που είναι καθόλα αξιόπιστη, καθώς έχει αναλάβει κι άλλα δικαστικά μέγαρα αλλά και άλλα μεγάλα δημόσια έργα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία τα παρέδωσε με μεγάλη συνέπεια. Μέλλει το επόμενο διάστημα να υπογραφεί η σύμβαση. Κατά την υπογραφή της θα μεταβούμε και εγώ και ο δήμαρχος Κω στην Αθήνα, παρόλο που δεν είμαστε συμβαλλόμενοι, καθώς η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του εκπροσώπου της εταιρείας και του Πάνου Αλεξανδρή του προέδρου του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.  και γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.», δήλωσε ο κ. Χατζηάμαλλος.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου λέγοντας ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα γίνει η τυπική εγκατάσταση του εργολάβου « Τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση, μένει η τυπική εγκατάσταση.Τυπική εγκατάσταση στην πιο αισιόδοξη προοπτική μπορεί και να έχουμε μέχρι τα τέλη του μηνός Μαρτίου. Το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης είναι περίπου δυόμισι χρόνια, με τον εργολάβο να μας πληροφορεί ότι αν όλα πάνε καλά μπορεί το έργο να υλοποιηθεί και σε δύο χρόνια.”

Ακόμα ο κ. Χατζηάμαλος απαντώντας στην ερώτηση της γράφουσας για τη σημαντικότητα κατασκευής ενός νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, τόνισε ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι και η μη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στο υπάρχον δικαστικό μέγαρο.

Τι συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη με τον Υφυπουργό δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην Άννα Σαρηγιάννη ο κ. Χατζηάμαλλος αναφέρθηκε και στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχε, σχετικά με τις αλλαγές που θα επικρατήσουν στον δικαστικό χάρτη με την απόφαση να καταργηθούν τα ειρηνοδικεία.

«Την Πέμπτη που μας πέρασε έγινε μία διάσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κλήθηκα μαζί με άλλους προέδρους δικηγορικών συλλόγων και παραστάθηκα σ’ αυτή τη συγκέντρωση όπου συζητήσαμε τις επιχειρούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη. Όπως ξέρετε στο πρωτοδικείο της Κω υπάγονται δέκα νησιά. Όλες οι υποθέσεις, και όλα τα αδικήματα που συμβαίνουν στην Κω, στην Κάλυμνο, στη Λέρο ,στην Πάτμο, στην Αστυπάλαια ,στη Νίσυρο ,στην Ψέριμο ,στο Αγαθονήσι στους Αρκιούς και στους Λειψούς υπάγονται στο πρωτοδικείο της Κω.

Μέχρι τώρα είχαμε το πρωτοδικείο και τρία ειρηνοδικεία. Με την επιχειρούμενη αλλαγή από την παρούσα κυβέρνηση καταργούνται τα ειρηνοδικεία. Συνεπώς έχουμε την κατάργηση των ειρηνοδικείων της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου όχι όμως με σκοπό να πάψουν να υφίστανται αλλά με σκοπό την αναβάθμιση. Η μέχρι τώρα υπηρετούντες σε αυτά ειρηνοδίκες, αναβαθμίζονται σε πρωτοδίκες και προσαυξάνουν στη δύναμη των δικαστών του Πρωτοδικείου της Κω. Μέχρι σήμερα είχαμε οργανικές τέσσερις θέσεις πρωτοδικών και μια διάθεση οργανική προέδρου πρωτοδικών στο δικαστήριο μας, τώρα προσωρινά προσαυξάνονται αυτές οι θέσεις κατά πέντε νέων πρωτοδικών που είναι οι μέχρι σήμερα υπηρετούντες ειρηνοδίκες . Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή αναβάθμιση, για αυτό και έχω τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με θετικά λόγια για αυτή την επιχειρούμενη αναβάθμιση” , δήλωσε ο κ. Χατζηάμαλλος.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Χατζηάμαλλος, αναλυτικότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

ADVERTORIALS