Σ. Τυρινόπουλος στο kosnews24: ''Αναμένεται τεράστια άνοδος στους Τούρκους επισκέπτες'' - Τι δήλωσε για τον βαθμό ετοιμότητας του χώρου Σένγκεν

Σ. Τυρινόπουλος στο kosnews24: ''Αναμένεται τεράστια άνοδος στους Τούρκους επισκέπτες'' - Τι δήλωσε για τον βαθμό ετοιμότητας του χώρου Σένγκεν

Στο kosnews24 μίλησε ο ναυτιλιακός πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Σπύρος Τυρινόπουλος, ενόψει της έναρξης υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την παροχή επταήμερης express βίζας στους Τούρκους ταξιδιώτες στην Κω και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Τυρινόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου του kosnews24 Άννας Σαρηγιάννη, για το αν θεωρεί ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα στελέχωσης της Σένγκεν, από αστυνομικούς που θα ελέγχουν τους Τούρκους ταξιδιώτες, ώστε να μην επαναληφθεί ο συνωστισμός των περασμένων ετών, ενώ τόνισε και την αναγκαιότητα τοποθέτησης ειδικών σκιάστρων στον χώρο αναμονής. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε : 

«Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι. Ούτε το σύστημα online του υπουργείου που θα μπορεί ο Τούρκος επιβάτης να κάνει online την αίτηση για την βίζα που θα προσκομίζει στο λιμάνι εισόδου είναι έτοιμο. Προφανώς και αυτά είναι θέματα του υπουργείου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε δεν είναι έτοιμο.

Ελπίζουμε ότι θα είναι σύντομα. Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι και στα θέματα υποδομής στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω. Θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα εκεί, όπως να ανοίξει το γραφείο της βίζας. Να στελεχωθούν και να τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα ελέγχου. Απ'όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή ακόμα δε λειτουργούν. Ελπίζω να λειτουργήσουν σύντομα. Είναι ένα θέμα που πιστεύω ότι σίγουρα θα γίνει άμεσα.» 

Ο κ. Τυρινόπουλος αναφέρθηκε και στο περυσινό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στον χώρο της Σένγκεν με τον τεράστιο συνωστισμό και τη μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του κοινού.

«Από πέρυσι συζητάμε και πιέζουμε για περισσότερη στελέχωση από αστυνομικούς. Κυρίως όμως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να φτιάξουμε την υποδομή, να βάλουμε περισσότερα σκίαστρα, περισσότερες τέντες. Να υπάρξουν δηλαδή οι απαραίτητες υποδομές, ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αναμονή.», δήλωσε.

Κλείνοντας ο κ. Τυρινόπουλος κάλεσε το δημοτικό λιμενικό ταμείο και τους αρμόδιους φορείς να δράσουν γρήγορα έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τις ίδιες τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν, πριν αρχίσει η έντονη κίνηση, αφού όπως μετέφερε στην γράφουσα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει τεράστια άνοδος στους Τούρκους επισκέπτες.

ADVERTORIALS