Συγκινητική εκδήλωση για την ονοματοδοσία της αίθουσας Συνεδρίων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ - Ο Νίκος Στ. Μανούσης εκπροσώπησε το ΔΙΙΚΩ

Συγκινητική εκδήλωση για την ονοματοδοσία της αίθουσας Συνεδρίων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ - Ο Νίκος Στ. Μανούσης εκπροσώπησε το ΔΙΙΚΩ

Πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας Συνεδρίων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ, προς τιμήν, του πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση, ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ τιμούν τον επιστήμονα και αγωνιστή που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του, στον ιατρικό συνδικαλισμό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η σύζυγος του εκλιπόντος Κίρα Βλασταράκου και τα παιδιά του κ, ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Σπανάκης, ο Αρχιμανδρίτης (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου) Βακαλάκης Πλάτων, μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ο πρώην Πρόεδρος του Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης Π. Μανωλάς και πλήθος ιατρών.  Στην εκδήλωση παρίσταντο τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ ο Προέδρος του ΠΙΣ  κ Εξαδάκτυλος  και μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ.

Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΔΙΙΚΩ απεστάλη ο κάτωθι χαιρετισμός και στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκ μέρους του ΔΣ ο κ. Νίκος Στ. Μανούσης, Αντιπροέδρος.

  1. Χαιρετισμός εκ μέρους του ΔΙΙΚΩ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2024

Πανοσιολογιότατε, Κα Βλασταρακου, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Υφυπουργοί, Αγαπητοί Πρόεδροι του ΙΣΑ και του ΠΙΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και κύριοι,

Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

Mε μεγάλη συγκίνηση χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου, εκ μέρους του Προέδρου κυρίου Νίκου Παπαντωνίου και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ΔΙΙΚΩ την σημερινή τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδρίων του ΙΣΑ, η οποία αφιερώνεται στην μνήμη ενός εξαίρετου ιατρού και πρώην προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο Μιχάλης Bλασταράκος υπηρέτησε το ιατρικό λειτούργημα με συναίνεση, ενσυναίσθηση, απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η σεμνή αυτή τελετή αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης, σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του εκλιπόντος.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος ήταν άνθρωπος προσιτός και ασκούσε το λειτούργημα του με πίστη, συνέπεια και αφοσίωση, με γνώμονα την ανιδιοτελή του προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο ίδιος πολύ συχνά τόνιζε ότι η οικοδόμηση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας -έτσι ώστε να στηρίζει το ΕΣΥ και να καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών- είναι επιβεβλημένη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας και, αντίστοιχα, της θητείας του στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πολλοί σημειώνουν ότι προσπάθησε εξαιρετικά και για αυτό.

Εμείς αντίστοιχα στο ΔΙΙΚΩ θυμόμαστε τον Μιχάλη Βλασταράκο ως έναν πρεσβευτή της ιπποκρατική ιδέας και ηθικής. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, κατά την θητεία του στον Π.Ι.Σ., είχε θέσει ως στόχο να προβάλλει την ιστορία της χώρας μας και τις αξίες της ζωής και να ενισχύσει την Ιπποκρατική ιδέα, στη μνήμη του θεμελιωτού της σύγχρονης επιστημονικής ιατρικής, Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η συμβολή και προσφορά του στις δράσεις του ΔΙΙΚΩ υπήρξε καθοριστική και ουσιαστική μέσα στα χρόνια.

Ο Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που στηρίζουν ενεργά το ΔΙΙΚΩ αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας γιατί με την επιλογή να δοθεί το όνομα του Μιχάλη Βλασταράκου στην αίθουσα συνεδρίων έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολικό χαρακτήρα. Άνθρωποι σαν τον Μιχάλη Βλάσταρακο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για τους συναδέλφους και την οικογένεια του.

 1_adonis.jpg418922278_2093247431008832_932598610031385971_n.jpg

102A147E-35F7-49A3-977E-CFFFF21284D3.jpeg

926F825D-02A7-4897-9BA1-4FC10DA4F4E4.jpeg

2_image.jpg

ADVERTORIALS