Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθούν οι λιγοστές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κω

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθούν οι λιγοστές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κω

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


Χωρίς πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονική χρονιά στο νησί της Κω, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο kosnews24 o Αναπληρωτής Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου κ. Έλληνας Κωνσταντίνος,  οι ελλείψεις είναι πολύ λίγες και αφορούν ως επί το πλείστον τις τεχνικές ειδικότητες, ενώ αναμένεται να καλυφθούν κατά την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών.

“Υπάρχουν πολύ λίγες ελλείψεις. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, έχοντας ενημερώσει το υπουργείο . Συγκεκριμένα οι ελλείψεις αφορούν το ΕΠΑΛ Κω. Η ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο, αναφέρει ότι τέλος του μήνα οι θέσεις θα έχουν καλυφθεί. Να σας αναφέρω επίσης ότι έγιναν κάποιες διαθέσεις από το ένα σχολείο στο άλλο με αποτέλεσμα να καλυφθούν αρκετά κενά, με τις ελάχιστες θέσεις που έχουν μείνει κενές να καλύπτονται όπως προείπα με τους διορισμούς των επόμενων ημερών.»

 Εν συνεχεία o κ. Έλληνας απαντώντας σε ερώτηση της γράφουσας για την έλλειψη των θρανίων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, απάντησε ότι όντως υπάρχει θέμα έλλειψης θρανίων αλλά έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και το γραφείο κτιριακών υποδομών θα προμηθεύσει τα νησιά άμεσα.