ΚΩΣ: Κραυγή αγωνίας από τους απλήρωτους συμβασιούχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

ΚΩΣ: Κραυγή αγωνίας από τους απλήρωτους συμβασιούχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν το πρωί του Σαββάτου τα μέλη του πανελλήνιου σωματείου εκτάκτου προσωπικού στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, σχετικά με την επανεμφάνιση του φαινομένου της απλήρωτης εργασίας, στα περισσότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κω.

Το εν λόγω θέμα έρχεται μάλιστα να προστεθεί, μήνες μετά, από τη διαβεβαίωση της κας Μενδώνη στη βουλή ότι εδώ κάτω, όλα βαίνουν καλώς..... και ενώ η ανησυχία των εργαζομένων μεγαλώνει μήπως και μείνουν απλήρωτοι μέσα στις γιορτές (κατάσταση που την βίωσαν και πέρσι) με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

6τυηθξι.png

Τα μέλη του Σωματείου Αχιλλέας Χαλάς και Φίλιππος Λαδιάς σημείωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, με συμβασιούχους σε όλη την Ελλάδα να παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Αυτή τη στιγμή 8 συμβασιούχοι (4 στο έργο σε Κέφαλο-Αντιμάχεια, 2 στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση Σφαγεία και 2 στο έργο στις Μαύρικες) έχουν μείνει απλήρωτοι ουσιαστικά για 4 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 6 συμβασιούχους οι οποίοι απασχολούνταν στο έργο στα ΣΦΑΓΕΙΑ, λόγω των καθυστερήσεων και μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν, οι 4 αποχώρησαν χωρίς οι εργαζόμενοι να αντικατασταθούν από άλλους.

Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι οι οποίοι έχουν θέση το θέμα και στη Δημοτική Αρχή, καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει και τα έργα της ΔΕΥΑΚ, ζητούν το αυτονόητο να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου.

ADVERTORIALS