Συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης περιμετρικά του κάστρου της Αστυπάλαιας

Συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης περιμετρικά του κάστρου της Αστυπάλαιας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης περιμετρικά του κάστρου της Αστυπάλαιας. Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019 αξιολογούνται απολύτως θετικά από τα κλιμάκια της αρχαιολογικής υπηρεσίας που επισκέπτονται το νησί μας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αρμολόγημα και επίχριση των εξωτερικών τοιχείων του κάστρου, αφού προηγήθηκε αποκατάσταση με λιθοπλήρωση και νέα λιθοδομή σε τόξα, πρέκια, λαμπάδες, στέψη τοίχων κτλ.

Ο Δήμος μας συνέβαλε ουσιαστικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την τεχνική υπηρεσία και τον ίδιο τον δήμαρχο κο. Νικόλαο Κομηνέα να αναλαμβάνουν την επίβλεψη του.

Πλέον έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του μεγαλύτερου τμήματος σε μήκος και σε ύψος των εξωτερικών τοιχίων του κάστρου και θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει πραγματοποιηθεί πλήρης αποκατάσταση.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη που ενστερνίστηκε τις ανησυχίες μας και χρηματοδοτεί τις εργασίες κάθε χρόνο μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών αδιάλειπτα από το 2019 έως και το 2022, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρόδου, όπως και τους εργατοτεχνίτες και τον εργολάβο για την ευσυνειδησία το φιλότιμο και την ευαισθησία που έχουν υποδείξει.

ADVERTORIALS