Τα παραδείγματα που έδωσε ο Δήμαρχος Κω για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης - Οι προτάσεις θα περάσουν από δημόσια διαβούλευση

Τα παραδείγματα που έδωσε ο Δήμαρχος Κω για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης - Οι προτάσεις θα περάσουν από δημόσια διαβούλευση

Στην κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Κω αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ.

Εκτός από τις παρεμβάσεις στην είσοδο της πόλης της Κω (Κόμβος Πειραιώς) και στη διασταύρωση μπροστά από το 1ο & 3ο Γυμνάσιο, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και σε ορισμένες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής που θα περάσουν από δημόσια διαβούλευση, για γενναίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Ο Δήμαρχος έδωσε κάποια παραδείγματα.

Συγκεκριμένα:

- Κόμβος Μαρίνας. Πρόταση για τη λειτουργία κυκλικού κόμβου με κατάργηση των φωτεινών σηματοδοτών. Ο νέος κόμβος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον υπάρχοντα. Μάλιστα σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρξουν αλλαγές και στην είσοδο της Μαρίνας.

- Κόμβος στην Εθνικής Αντιστάσεως & Νυμφαίας (εκεί όπου βρίσκεται το τραπεζικό κατάστημα της Eurobank). Πρόταση για κατάργηση των φωτεινών σηματοδοτών και στη θέση τους να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κυκλικός κόμβος ο οποίος θα αποφορτίσει την περιοχή.

- Οδός Αργυροκάστρου (η διασταύρωση μπροστά από την Λαϊκή Αγορά/ Ψαραγορά). Η μελέτη για το σημείο αυτό υποδεικνύει να δημιουργηθεί ένας μικρός κυκλικός κόμβος.

- Διασταύρωση στη συμβολή των οδών Κανάρη και Φιλίνου (στο σημείο που βρίσκεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κω). Θα υπάρξει πρόταση για να γίνει και εκεί παρέμβαση καθώς η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι επικίνδυνη ειδικά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

- Στο τέλος της Μακρυγιάννη, στο σημείο του δρόμου που οδηγεί στις φυλακές και προς τη Μαρίνα της Κω. Υπάρχει πρόταση για παρέμβαση στην περιοχή η οποία θα παρουσιαστεί και αυτή το επόμενο χρονικό διάστημα.

- Η διασταύρωση στην Βενιζέλου και Κοραή (μπροστά από την πρώην Αγροτική Τράπεζα και νυν Τράπεζα Πειραιώς). Πρόταση για τη δημιουργία μιας ασφαλούς διασταύρωσης για την πιο ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

- Παρεμβάσεις στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Θα παρουσιαστεί πρόταση για ολόκληρη την οδό.

- Ο κόμβος του Συνεταιρισμού στην Επαρχιακή Οδό. Παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Κω, ο Δήμαρχος τόνισε ότι πριν λίγους μήνες παρέδωσαν μια προμελέτη στην οποία αναφερόταν ότι μπορούν να καταργηθούν τα φανάρια και να δημιουργηθούν δύο κυκλικοί κόμβοι προκειμένου να σταματήσουν να υπάρχουν ουρές οχημάτων, σε ώρες αιχμής .

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το 20:35

ADVERTORIALS