ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ: Σύσκεψη των σωματείων της περιοχής για την προετοιμασία και οργάνωση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ: Σύσκεψη των σωματείων της περιοχής για την προετοιμασία και οργάνωση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει σύσκεψη των σωματείων της περιοχής για την προετοιμασία και οργάνωση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μία επιδρομή στο εισόδημα μας. Οι τιμές των  προϊόντων στα super market συνεχώς αυξάνονται ανεξέλεγκτα. Τα ψώνια της εβδομάδας έχουν περιοριστεί στα αυστηρώς απαραίτητα και σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν γεννήσει λογαριασμούς που χρειάζεται δύο μηνιάτικα για να τα καλύψει ένας εργαζόμενος. Ανατιμήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη… όλα για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή τη χρονιά μας έχουν πάρει τα αυτιά για την αύξηση των αφίξεων που αγγίζει το 20% σε σύγκριση με το 2019. Από το θαύμα του τουρισμού βγήκαν κερδισμένοι μόνο οι ξενοδοχειακοί όμιλοι και οι μεγάλοι του τουρισμού.

Αντιθέτως χαμένοι βγήκαν οι εργαζόμενοι, με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, παραβίαση σε ότι έχει απομείνει από τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Τους περισσότερους εργαζόμενους μας έχει φάει η αγωνία για το πώς θα καταφέρουμε να περάσουμε το χειμώνα και η κυβέρνηση και ΓΣΕΕ νομίζουν ότι με αυξήσεις ψίχουλα και επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω θα μπορέσουν να λυθούν τα αυξημένα προβλήματα.

Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass

οργάνωση και δράση, μην τους προσκυνάς!

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

Την Δευτέρα 17/10/2022 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη με φορείς και σωματεία της περιοχής, για το ηχηρό μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

12/10/2022

Η ΔΙΟ

ADVERTORIALS