Στον Δήμαρχο Κω οι εκπαιδευτικοί για το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης

Στον Δήμαρχο Κω οι εκπαιδευτικοί για το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Κω πραγματοποιήθηκε από τη Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, με αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών σχετικά με τα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών η κατάσταση είναι απελπιστική. Όσοι προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας αναγκάζονται να δίνουν υπέρογκα ενοίκια , κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν σε προσωρινή μετακόμιση την περίοδο του Πάσχα, κάποιοι άλλοι να αφήσουν τα σπίτια τους πριν κλείσουν τα σχολεία τον Ιούνιο, ενώ η τεράστια πλειονότητα θα πρέπει να φύγει από το σπίτι στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ η αξιοποίηση των κατοικιών για βραχυχρόνιες μισθώσεις, που για πολλές οικογένειες βέβαια αποτελεί συμπληρωματικό εισόδημα, η ακρίβεια και η αύξηση των λειτουργικών εξόδων έχουν κάνει τα ύψη των ενοικίων να φτάνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ταυτόχρονα η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, της ενέργειας, των εισιτηρίων , το απλησίαστο super market , συνθέτουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση με δεδομένο τους μισθούς φτώχειας των εκπαιδευτικών , κυρίως των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά οι εκπαιδευτικοί πρότειναν:

1. Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, νεοδιόριστων και μόνιμων) που εργάζονται στα σχολεία των νησιών μας και κατάγονται από άλλες περιοχές, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

2. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στέγασης 300 ευρώ.

3. Αξιοποίηση της περιουσίας των Δήμων και κλειστά ξενοδοχεία , ώστε να κατασκευαστούν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι θα μένουν σε σύγχρονα, ασφαλή σπίτια, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά.

4. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση ή κατασκευή κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε ότι πέρα από την ηθική υποστήριξη του προς τους εκπαιδευτικούς, μαζί με άλλους Δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδος, θα αναφέρουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος θα επικοινωνήσει το θέμα στην τοπική κοινωνία, έτσι ώστε να αναζητηθεί τρόπος λύσης του προβλήματος.

ADVERTORIALS