Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) για την έλλειψη παθολόγου στο νησί μας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) για την έλλειψη παθολόγου στο νησί μας

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) για την έλλειψη παθολόγου στο νησί μας.

Πριν ένα μήνα οργανώθηκε συλλαλητήριο για τα προβλήματα και τις σοκαριστικές ελλείψεις του Νοσοκομείου μας στην Κω. Οργανώθηκε μετακίνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα για συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, έπειτα διαβεβαιώσανε τους πολίτες ότι λύσανε το θέμα του Παθολόγου. Και έχουμε την εξής απορία. Πως ακριβώς λύθηκε; Γιατί αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο δεν έχει Παθολόγο. Αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο νοσηλεύει ασθενείς covid χωρίς Παθολόγο. Αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά τα πολλά και δύσκολα περιστατικά λόγω του συνδυασμού πανδημίας, τουρισμού και υποστελέχωσης.

Ζητάμε από τους αρμόδιους να δούνε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση χωρίς να το υποτιμάνε. Και ζητάμε από τον κόσμο να σκεφτεί. Φταίει η Υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων για αυτή την κατάσταση; Φταίει η πολιτική κατεύθυνση την υποβάθμισης των δημόσιων Νοσοκομείων με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της Υγείας; Μήπως τα σχέδια για Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία θα οδηγήσουν τους πολίτες στην μη πρόσβαση δωρεάν Παροχής Υγείας σωστής ποιότητας; Που ας μην γελιόμαστε, ούτε τώρα έχουμε Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σε μας τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι ξεκάθαρο ότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου είναι στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό εμείς θα αντιταχθούμε στην δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε και διεκδικούμε μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που έχουνε ίδια φιλοσοφία με εμάς, την Καθολική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Κως, 4/7/22

ADVERTORIALS