Η άσκηση επί χάρτου, οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για τον οικισμό της Ζιάς λόγω δασικής πυρκαγιάς, στο Δημαρχείο της Κω

Η άσκηση επί χάρτου, οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για τον οικισμό της Ζιάς λόγω δασικής πυρκαγιάς, στο Δημαρχείο της Κω

Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ 2022» διοργανώθηκε από τον Δήμο Κω, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή 3 στελεχών της, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.).

Πρόκειται για άσκηση επί χάρτου, ενώ μετά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί άσκηση, επί του πεδίου, στον οικισμό της Ζιάς.

Σκοπός της άσκησης ήταν να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οι ρόλοι σε μια τέτοια περίσταση αλλά και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι πόροι και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης επισημάνθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες για κάθε φορέα, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς στη Ζιά, να υπάρξει διαχείριση της κατάστασης και απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε παρακάτω τις αρχικές ομιλίες του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του Αντιδημάρχου Κω, Σταμάτη Καμπουράκη καθώς και του Διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κ. Φοίβου Θεοδώρου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ.

ADVERTORIALS