Μετά από 5 χρόνια, ανοίγει τμηματικά, ο ποδηλατόδρομος στην Ιπποκράτους

Μετά από 5 χρόνια, ανοίγει τμηματικά, ο ποδηλατόδρομος στην Ιπποκράτους

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ανοίγει ο ποδηλατόδρομος στην Ιπποκράτους!

Ερωτηματικό το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των τοιχίων!

Μετά το σεισμό του 2017 και τις σοβαρές ζημίες που υπέστη ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή, τμήματα των τοιχίων είχαν πέσει εντός του ποδηλατόδρομου, με την Αρχαιολογία να τοποθετεί στηρίγματα για την υποστήριξή τους.

Ο ποδηλατόδρομος σε 3 τμήματα της Ιπποκράτους (από το νοσοκομείο έως και το Albergo Gelsomino) είχε κλείσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το οδικό δίκτυο αλλά και την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Κω σε δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου, σημείωσε ότι η αντιστήριξη η οποία είχε τοποθετήσει η αρχαιολογία, μεταφέρθηκε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία του ποδηλατόδρομου. 

Ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή ενόχλησε το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν δεν προχώρησαν οι αρμόδιοι σε περαιτέρω ενέργειες, με τον Δήμο να στέλνει ξανά επιστολή τους τελευταίους μήνες στην οποία γινόταν αναφορά ότι εάν δεν δοθεί λύση, θα παρέμβει ο Δήμος αν και δεν είναι δικαιοδοσία του. Μετά την επιστολή υπήρξε συνεννόηση και αυτή τη στιγμή παρεμβαίνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία με δικό της προσωπικό και συνεπικουρεί ο Δήμος Κω, έτσι ώστε να ανοίξει ξανά ο ποδηλατοδρόμος.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με τις ζημίες οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους, ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι θέλει να πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν αποκαταστήσει τουλάχιστον την Πύλη του Φόρου, στην Πλατεία Καζούλη.

ADVERTORIALS