Τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού της Ε' τάξης και η προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Δ' τάξης με τίτλο ''Ήρωες'', στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού της Ε' τάξης και η προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Δ' τάξης με τίτλο ''Ήρωες'', στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού της Ε τάξης και η προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Δ τάξης με τίτλο ''Ήρωες'', πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο  κος Δημήτριος Γερούκαλης, Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καθώς και ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ υπεύθυνος του εργαστηρίου Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Ο κ. Χατζηδαυίδ μαζί με τον κ. Νίκο Μίγκλη, έχουν καταφέρει με επιτυχία να διατηρήσουν ζωντανή την τέχνη στο νησί μας καθώς με τις δράσεις τους έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων συμπολιτών μας ανεξαρτήτου ηλικίας. Τα παιδιά της Ε' τάξης, μαζί με ορισμένα παιδιά της Δ΄ άξης του σχολείου και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, μυήθηκαν στην τέχνη του ψηφιδωτού στο πλαίσιο του προγράμματος 'ΚΩΩΝ ΒΙΟΣ ΕΣΤΙΑ''.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιάννης Διακομανώλης αφού καλωσόρισε και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δράση, έδωσε τον λόγο στον Μητροπολίτη μας ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν στο εργαστήριο ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, του οποίου ψυχή είναι ο Δαυίδ Χατζηδαυίδ, δίνοντας τη δυνατότητα να παρουσιαστεί και να μεταλαμπαδευτεί η τέχνη του ψηφιδωτού.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και τους γονείς οι οποίοι εμπνέουν τα παιδιά τους, λέγοντάς τους ότι αυτό είναι το έργο που έχουν να κάνουν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ σημείωσε ότι η επαφή με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω έγινε στην έκθεση ψηφιδωτού που διοργάνωσε πέρυσι στα Ιπποκράτεια, όταν και έδωσε την υπόσχεσή του στους μαθητές ότι θα δημιουργήσουν μαζί ένα έργο. Ο κ. Χατζηδαυίδ εξέφρασε την ελπίδα του και άλλα σχολεία να βρεθούν στην ευχάριστη θέση να κάνουν κάτι ανάλογο, με το Δημοτικό Σχολείο στο Πλατάνι να έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον.

Ο κ. Γερούκαλης αναφέρθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έχει ζήσει με αφορμή την φοίτηση του γιού του σε αυτό πριν χρόνια, λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο το οποίο πάντα καλλιεργούσε την φαντασία και το όραμα, δηλώνοντας ικανοποιημένος που και το 2022 συνεχίζεται να συντελείται το ίδιο έργο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Σαπφώ Θεοδωρέλλη ανέφερε ότι είναι χαρά του Συλλόγου να βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά, έτσι ώστε να ανοιχθεί μπροστά τους το μέλλον με αξίες και ιδανικά, ευχαριστώντας παράλληλα το Σεβασμιώτατο, τον κ. Γερούκαλη καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιάννης Διακομανώλης αναφερόμενος στην παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους της Δ τάξης με τίτλο ''Ήρωες'', σημείωσε ότι η ταινία πραγματεύεται τον ρόλο της παράδοσης στη ζωή μας, με τα μικρά παιδιά με την ευκαιρία αυτή να βλέπουν μια άλλη διάσταση της προσωπικότητάς τους, κάνοντας τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες.

Δείτε παρακάτω σχετικές φωτογραφίες και βίντεο!

ADVERTORIALS