ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2022 - Πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς. Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2022 - Πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς. Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω (πλησίον αρχαιολογικού χώρου Ασκληπιείου Κω) η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2022».

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων καθώς και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω, των εθελοντών της ΕΟΔ Κω, της 80 Α.Δ.Τ.Ε., της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου, του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και των υπόλοιπων φορέων.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη δασική περιοχή του Ασκληπιείου και του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σταμάτης Καμπουράκης ανέφερε ότι η σημερινή άσκηση ήταν άλλης μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των αρχών και των φορέων, ενώ υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι του 2021 σε 2 από τις 3 μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Κω, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οικισμών τόσο στο Πλατάνι όσο και στον Ηρακλή, στο Ψαλίδι της Κω, με τη συνεργασία των αρχών να είναι υποδειγματική.

Στις δηλώσεις του ο Υποδιοικητής της ΠΥ Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, σημείωσε ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι πολύ υψηλό, ενώ για πρώτη φορά στην άσκηση υπήρξε εισήγηση για εκκένωση των οικισμών γύρω από την περιοχή της πυρκαγιάς. Ακόμη ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και εφόσον το καλοκαίρι δουν καπνό να ενημερώσουν άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, καθώς τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα. 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Στέργου Γεώργιος, Υποδιευθυντής της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τόνισε ότι είναι υποχρέωση και καθήκον της Ελληνικής Αστυνομίας να συνδράμει σε όποιες αποφάσεις ληφθούν, κυρίως όσον αφορά στην εκκένωση οικισμών και τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Θεοφιλίδης δήλωσε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο.

Δείτε παρακάτω βίντεο καθώς και φωτογραφίες από την άσκηση.

ADVERTORIALS