Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Συμμετέχουμε στο Παγκωακό συλλαλητήριο στις 6 Μάη

Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Συμμετέχουμε στο Παγκωακό συλλαλητήριο στις 6 Μάη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΚΒΣΔ μαζί με τους εργαζόμενους του νησιού παλεύουν για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, χωρίς αστερίσκους, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς καμία παραχώρηση του δημόσιου αγαθού στο κρεβάτι του Προκρούστη της ιδιωτικοποίησης και τις τραγικές συνέπειες από αυτήν την επιλογή.

Τα προβλήματα στις δημόσιες δομές υγείας στο νησί της Κω δεν ήρθαν από μόνα τους. Η υποστελέχωση, η έλλειψη υγειονομικών, ο ανεπαρκέστατος υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι συνέπεια των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων χθεσινών και σημερινών, που στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, που έχουν σηκώσει ψηλά ψηλά το χεράκι τους στην μείωση της χρηματοδότησης της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για το ΝΕΟ ΕΣΥ μπάζει τους ιδιώτες από την πίσω και την μπροστινή πόρτα, έχοντας γνώση ότι ο ιδιώτης θα μπει εκεί όπου έχει κέρδος και το κέρδος του θα βγει ακόμα και με τον πόνο του άλλου. Το χέρι του ασθενή θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τσέπη αν θέλει να βρεί την υγειά του.

Αν κάτι βγαίνει ως βασικό συμπέρασμα είναι πως κάθε κυβέρνηση βάζει και τη δική της "πινελιά", ώστε οι λαϊκές ανάγκες στην υγεία να περιορίζονται στα ελάχιστα.

Σε αυτήν την πολιτική πρέπει να σταθούμε απέναντι. Η αναγνώριση των προβλημάτων χωρίς την ουσιαστική καταδίκη της πολιτικής που τα προκαλεί, θολώνει τα νερά και ενισχύει το αφήγημα της δήθεν προσπάθειας επίλυσής τους από αυτούς που τα δημιουργούν και που ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας στο νησί της Κω.

Το ΕΚΒΣΔ μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής, θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Στο Παγκωακό συλλαλητήριο στις 6 Μάη συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων και συνεχίζουμε να παλεύουμε για:

Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους.

  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, του Νοσοκομείου Κω, ΕΦΚΑ _ΚΩ, του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο χώρο της υγείας.
  • • Ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
  • • Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πόλη, χωριά και στους χώρους δουλειάς. Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό στον ΕΟΔΥ.
  • • Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό του ΕΚΑΒ
  • Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

4/05/22

ADVERTORIALS