Με βραβείο επιστρέφει το Νότιο Αιγαίο από τον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

Με βραβείο επιστρέφει το Νότιο Αιγαίο από τον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

Με βραβείο επιστρέφει το Νότιο Αιγαίο από τον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

 

Γ. Χατζημάρκος: «Τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της δημιουργικότητας και της προσπάθειας του Ν. Αιγαίου για ένα βιώσιμο μέλλον»

 ----

Το βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» κέρδισε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, το προϊόν FAMiLY BEEZ από την Σέριφο (οργανικό μέλι σε συσκευασία δώρου) κατά την Τελετή Απονομής World Food Gift Challenge, που πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Απριλίου, στο Centre Artesanal της Μινόρκα.

Σε μία γιορτή της γαστρονομίας και της πολυπολιτισμικότητας, το οργανικό μέλι κορυφαίας ποιότητας που παράγει εδώ και 40 χρόνια η οικογένεια Ρώτα από την Σέριφο κέρδισε την πολυεθνική επιτροπή του διαγωνισμού με την εξαιρετική του γεύση, τη μοναδική συσκευασία δώρου, που παραπέμπει σε κυψέλη, τον τρόπο παραγωγής του στη βάση των αρχών της αειφορίας και του σεβασμού στο οικοσύστημα της περιοχής, την καινοτομία στην παράδοση καθώς και τη σύνδεση με την περιοχή.

Μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού, μεταξύ 33 προϊόντων από ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, όπως η Γαλλία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία κ.α. αλλά και σε μία εποχή που το περιεχόμενο και η αφήγηση είναι ζητούμενα που καθορίζουν την πορεία ενός προϊόντος, η ιστορία που αφηγείται το προϊόν FAMiLY BEEZ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γοήτευσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που του απένειμαν το αντίστοιχο βραβείο.

«Στο οργανικό μέλι της οικογένειας Ρώτα από την Σέριφο, βραβεύεται το Αιγαίο της παράδοσης αλλά και της καινοτομίας, της τεχνολογίας αιχμής αλλά και της ηπιότερης παρέμβασης στη φύση, των τουριστικών υποδομών αλλά και των ανεξερεύνητων τοπίων του. Τόσο αυτό όσο και όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό World Food Gift Challenge από το Νότιο Αιγαίο είναι οι πρεσβευτές της δημιουργικότητας και της δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ένα μέλλον αειφορίας. Το μόνο μέλλον που έχουμε.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τον διαγωνισμό, στον οποίο η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά με δική του πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο σχεδιασμό περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και διασύνδεσής του με τον Τουρισμό.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμα, αφού είχαν προεπιλεγεί με διαγωνιστική διαδικασία, τρία ακόμα προϊόντα: η ξύλινη κουτάλα Ανεμόμυλου από την Πάτμο, του δημιουργού Γ. Καμίτση, το αμυγδαλωτό αχλαδάκι από τη Ρόδο και το FILEMA (παραγωγός Πισσάκας Δ.) και το Άρωμα Κυκλάδων (με μαρμελάδες, βότανα και ρόφημα) από την εταιρεία Cyclades Organics στη Σύρο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Omar Valdez, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IGCAT και μέλη της η Diane Dodd PhD, Πρόεδρος της IGCA, Edith M. Szivas, Αντιπρόεδρος της IGCAT, Ariadna Ribas, Wine & Food Tourism Brand Manager στο Καταλανικό Τουριστικό Συμβούλιο και Davide Bruno, Διευθυντής της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής του νησιού Ustica στην Ιταλία. Μαζί τους ήταν ακόμα και η σχεδιάστρια Inès Olympe Mercadal με έδρα το Παρίσι, η οποία είναι μία από τις επίσημες πρεσβευτές της Menorca, Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας που βραβεύτηκε το 2022.

Τα νικητήρια προϊόντα ανακοινώθηκαν σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2022 στο εστιατόριο Aqua Maritim στο Es Castells και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υποψηφίων και βραβευμένων Περιφερειών Γαστρονομίας του κόσμου και της Ευρώπης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μινόρκα για να γιορτάσουν την 24η Συνάντηση Πλατφόρμας Καλών Πρακτικών της IGCAT ( 4-7 Απριλίου 2022).

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Clara Aymamí με τη συμμετοχή της Προέδρου του Νησιωτικού Συμβουλίου της Μινόρκα, Suzana Mora και της Δημάρχου, Joana Escandell.

Σχετικά με διεθνή Διαγωνισμό World Food Gift Challenge

Το World Food Gift Challenge της IGCAT συμβάλλει στην προστασία και την προώθηση των τοπικών τροφίμων και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας αναγνωρίζοντας εξαιρετικά προϊόντα από τοπικούς γαστρονομικούς πολιτισμούς.

Το Γραφείο Τύπου

2022-04-07_21-45-37-862.jpg

2022-04-07_22-29-14-205.jpg

2022-04-07_22-25-44-920.jpg

_2022-04-07_22-25-43-442.jpg

ADVERTORIALS