Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους: Η διαδικασία βεβαίωσης και ενστάσεων

Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους: Η διαδικασία βεβαίωσης και ενστάσεων

Στη διαδικασία βεβαίωσης και κοινοποίησης των διοικητικών προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και στη δυνατότητα ενστάσεων αναφέρθηκε κατά την αποψινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.


Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής ανέφερε: «Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηναία βάση τα πρόστιμα σε πρόσωπα που παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η ημέρα κάθε μήνα».

Για την πρώτη φορά, αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται μετά από την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τον κατάλογο θα εξαιρούνται πρόσωπα που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσα από την ψηφιακή πύλη και θα εμφανίζονται στις οφειλές.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλλουν αιτιολογημένη αίτηση αναίρεσης του προστίμου θα μπορούν να το πράττουν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr με τη χρήση των κωδικών Taxis.

Επίσης, με τον παραπάνω τρόπο, μπορεί να πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση στοιχείων για αλλαγή κατοικίας ή ενημέρωση ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Γ. Πιτσιλής σε περίπτωση που το πρόστιμο ακυρωθεί, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

ADVERTORIALS