Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διημερίδα του Εσπέρου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διημερίδα του Εσπέρου

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της διημερίδας, που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης με θέμα «Ο αθλητισμός ως άριστο μέσο συναισθηματικής ενδυνάμωσης και διατήρησης της καλής ψυχικής υγείας των νέων πολιτών της Ευρώπης». Ο Α.Σ. Έσπερος Κω συνεργάστηκε άψογα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό GaragErasmus και την Πρέσβειρά του κα. Ελευθερία Σκέτου καθώς και με τον Δήμο Κω προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Οι κύριοι ομιλητές, έμπειροι και καταξιωμένοι στον τομέα του ο καθένας ειδικοί, κ. Κώστας Μίσσας και κ. Νίκος Γεωργιάδης, καθήλωσαν στην κυριολεξία ένα επίσης καταπληκτικό κοινό, το οποίο αποτελούνταν από μαθητές-αθλητές, γονείς, προπονητές διαφόρων αθλητικών συλλόγων του νησιού αλλά και ενεργούς πολίτες. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν τόσο πάνω σε θέματα εμψύχωσης και προσωπικής ανάπτυξης των νέων μέσω του αθλητισμού και τι ρόλο έχουν γονείς και προπονητές στη διαδικασία συναισθηματικής ενδυνάμωσης αυτών,  όσο και για τις κοινωνικές προεκτάσεις του αθλητισμού και ειδικά της καλαθοσφαίρισης, συζήτησαν με τους ομιλητές, έκαναν προτάσεις και έλυσαν τυχόν απορίες.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η συνεργασία του Α.Σ. Έσπερος Κω με το αδελφό πλέον σωματείο, τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας (ΟΚΕ BC) και τον πρόεδρο του κ. Αθανάσιο Λίγγο, ο οποίος παρουσίασε μέσω της εισήγησής του πρωτοποριακές δράσεις του συλλόγου. Το γεγονός ότι το έτος 2022 έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας καθιστά το διήμερο που προηγήθηκε απόλυτα επίκαιρο και το περιεχόμενό της Διημερίδας ακόμα πιο συναφές με την πρόθεση της ΕΕ να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ζωής των νέων πολιτών της, οι οποίοι αποτέλεσαν μάλιστα μία από τις ηλικιακές κατηγορίες που επλήγη περισσότερο κατά την περίοδο της πανδημίας, μένοντας μακριά από αγαπημένα πρόσωπα και δραστηριότητες.

Ρεπορτάζ Γιώργος Πίτσης

Για περισσότερα πατήστε εδώ www.giafkasports.gr 

ADVERTORIALS