ΚΩΣ: Ξεπερνάει το 90% η συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης στην πανελλαδική απεργία

ΚΩΣ: Ξεπερνάει το 90% η συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης στην πανελλαδική απεργία

Στα τοπικά ΜΜΕ μίλησαν το πρωί της Τρίτης 16 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ ΚΩ Μανιάς Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος Σακελλάρης Κούρος και ο Γραμματέας Σεγραίδος Γεώργιος, αναφορικά με την Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕΣΕ στην οποία συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις εστίασης του νησιού μας

Σύμφωνα με τον κ Μανιά η συμμετοχή στη Κω είναι μαζική και ξεπερνάει το 90%! Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ ΚΩ αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου, με τα οποία ένα μέρος της ζημίας θα μπορέσει να αναπληρωθεί, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο κλάδος χρειάζεται ενίσχυση, με τα τελευταία μέτρα να έχουν ως αποτέλεσμα, μεγάλη πτώση τζίρου για τις επιχειρήσεις!

Ο κ. Σεγραίδος τόνισε ότι η εστίαση όλο αυτό τον καιρό έβαλε πλάτη αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει τη στήριξη προς τις επιχειρήσεις, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, με αρκετές επιχειρήσεις να έχουν ήδη ''βάλει λουκέτο''!

Ο κ. Κούρος ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις στο μέλλον, όσο θα υπάρχει πρόβλημα!

Δείτε παρακάτω τα αιτήματα του κλάδου καθώς και το βίντεο με τις δηλώσεις!

Αιτήματα του Κλάδου

• Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές .
• Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
• Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας .
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαρθρωτικά μέτρα

Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
Εξορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

ADVERTORIALS