ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ: Ας βάλουμε τέλος στην πολιομυελίτιδα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ: Ας βάλουμε τέλος στην πολιομυελίτιδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩ

Ας βάλουμε τέλος στην πολιομυελίτιδα

Την Κυριακή 24/10 στις 19.00 στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα θα προβληθεί η ταινία «Breathe: Με τη Δική σου Ανάσα», μια ταινία μάθημα ζωής για την ασθένεια της πολιομυελίτιδας. 

          Η 24η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που σηματοδοτεί την εκστρατεία (End Polio now) που έχουν αναλάβει οι ροταριανοί όλου του κόσμου μαζί με άλλους συνεργαζόμενους φορείς προκειμένου να εξαλειφθεί από τον πλανήτη η αρρώστια αυτή, που προσβάλλει κυρίως τα παιδιά. 

          Για την πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά μόνο πρόληψη, δηλαδή ο εμβολιασμός. Τα εμβόλια κατάφεραν να περιορίσουν και να τερματίσουν την εξάπλωσή της και η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «περιοχή ελεύθερη από πολιομυελίτιδα» τον Ιούνιο του 2002! 

          Σύνορα όμως δεν υπάρχουν για τις ασθένειες και παρόλο που σχεδόν 2.5 δισεκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιασθεί, εν τούτοις υπάρχει η ανάγκη εμβολιασμού μερικών εκατομμυρίων ακόμη, στα υψίπεδα του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, προκειμένου η πολιομυελίτιδα να αποτελέσει παρελθόν.

          Στις 24 Οκτωβρίου λοιπόν, ο Ροταριανός Όμιλος Κω σάς περιμένει στον Κινηματογράφο Ορφέα, ο οποίος στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία αυτή, προκειμένου με τα κέρδη από το εισιτήριο ( 5 ευρώ) της προβολής, να αγορασθούν εμβόλια για τα παιδιά των προαναφερθεισών χωρών. Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος!

Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

Σταύρος Αξαρλής                dr. Κατερίνα Γαβαλά

ADVERTORIALS