Ανοικτή επιστολή του Κ. Καϊσερλη προς τον κ. Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κω κ. Βασιλειάδη και τα μέλη του Δ.Σ.

Ανοικτή επιστολή του Κ. Καϊσερλη προς τον κ. Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κω κ. Βασιλειάδη και τα μέλη του Δ.Σ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Πρόεδρο του Νοσοκομείου μας κ. Βασιλειάδη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μπαλάσα Μανόλη, Χρυσόπουλο Ηλία, Καρανίκα Έλλη, Παμπό Μιχάλη.

Αγαπητοί κυρία και κύριοι,

Εντοιχίσατε σε περίοπτη θέση στο νοσοκομείο μας μια τιμητική μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στον Σταμάτη Μανούση.

Ελπίζω  ότι αυτή η απόφαση σας που ήταν πρόχειρη, να προέρχεται από ευγενικά και φιλικά  αισθήματα για τους απόγονους του και να μην έχει βαθύτερους και σοβαρότερους  λόγους.

Ως δημόσια πρόσωπα που υπηρετούμε τον λαό η ανάρτηση της πλάκας μέσα στο νοσοκομείου που ανήκει σε όλο τον λαό θα έπρεπε να είχε τεκμηριωθεί απόλυτα. Θα έπρεπε επίσης να είχατε την πάνδημη επιθυμία και απαίτηση για την απόδοση τιμών, χωρίς καμία αναστολή ή αμφισβήτηση.

Συμμερίζομαι απόλυτα την αλληλουχία των γεγονότων μέχρι την λήψη της απόφασης σας, όμως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεκάδες, μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές, διοικητές του νοσοκομείου, πρόεδροι συλλόγων και ιστορικοί ήταν οι συμπατριώτες μας που είπαν το όχι. σε παρόμοιες απαιτήσεις.

Δυστυχώς όμως. Αυτή η ακαταλόγιστη πράξης σας διχάζει μια ολόκληρη κοινωνία και την γυρίζει πίσω στα χρόνια της βασιλικής υποτέλειας και του εμφυλιοπολεμικού σπαραγμού που επιχειρούν οι πάντες πλην από ελάχιστους να ξεχάσουμε.

Για τον λόγο αυτό απαιτώ εκ μέρους του δημοκρατικού λαού της Κω να αποκαθηλώσετε άμεσα την ανίερη αυτή πλάκα και να την θάψετε εκεί που σύσσωμος ο ελληνικός λαός έθαψε την ξενόφερτη βασιλεία.

Κως 15/7/2021 Με εκτίμηση. Κώστας Καϊσερλης 

ADVERTORIALS