Ηλίας Καματερός: Η αλήθεια για τους δασικούς χάρτες

Ηλίας Καματερός: Η αλήθεια για τους δασικούς χάρτες

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και διέψευσαν τον εαυτό τους όσοι κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κληρονόμησαν από αυτόν το πρόβλημα για τους δασικούς χάρτες.

Ανακοινώθηκε από τους υπουργούς και στη συνέχεια από τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι λύνονται τα προβλήματα με υπουργική απόφαση, που θα βγει μετά τη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, πως οι φρυγανικές εκτάσεις και οι  ασπάλαθοι  δεν χαρακτηρίζονται ως δάση.

Αυτή η γνωμάτευση όμως υπάρχει και το 2019 (ΑΔΑ: ΩΚΘΓ4653Π8-ΗΘΑ ) που ζήτησε ο τότε υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και εξέδωσε σχετική υπουργική απόφαση (13/5/2019) η οποία έλυνε το πρόβλημα και έπρεπε οι χάρτες να διορθωθούν πριν αναρτηθούν.

Κάτι που δεν έγινε όμως από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις κατακραυγές έρχεται να το κάνει τώρα.

Η μόνη διαφορά είναι ότι στη νέα γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών μαζί με τις φρυγανικές εκτάσεις συμπεριλαμβάνονται και οι ασπάλαθοι.

Είχε δώσει λοιπόν λύση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία.

Αλλά όπως σε  πολλά ζητήματα η κυβέρνηση και βουλευτές της ισχυρίζονται ότι για όλα τα αρνητικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, και όταν αναγκάζονται να εφαρμόσουν θετικές λύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης τις παρουσιάζουν σαν δικές τους.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Μένει να αποδειχθεί το ίδιο και για τη μισή αλήθεια.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου (ΣΥΡΙΖΑ)

ADVERTORIALS