Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, μπαίνει από αύριο Σάββατο 10 Απριλίου η Κως - Τι θα ισχύει

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, μπαίνει από αύριο Σάββατο 10 Απριλίου η Κως - Τι θα ισχύει

Μετά από επικοινωνία του kosnews24.gr με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σημειώνεται ότι στην Κω θα παραμείνει ανοικτό το λιανεμπόριο(δείτε τα μέτρα) , θα ανοίξουν τα λύκεια ενώ θα λειτουργούν και τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων(δείτε τα μέτρα).

Ανοίγουν κανονικά τα Λύκεια και στην Κω από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στις υπόλοιπες βαθμίδες.

Την ένταξη της Κω στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα από αύριο Σάββατο 10 Απριλίου στις 06:00, η Κως μπαίνει στις περιοχές που ανήκουν στο ''βαθύ κόκκινο''.

Ποια μέτρα θα ισχύουν

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες). 

Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο:

α) με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και

β) με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Ανοίγουν κανονικά τα Λύκεια και στην Κω από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στις υπόλοιπες βαθμίδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00 το πρωί Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρά πρωτόκολλα

Screenshot - 9_4_2021 , 6_58_36 μμ.png

Screenshot - 9_4_2021 , 7_10_12 μμ.png

  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα. 
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
  • Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος. 
  • Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, επιτρέπεται ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.
  • Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
  • Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές.
  • Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα. 
Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους
ADVERTORIALS