Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι Αστυπάλαιας, Λέρου, Ρόδου - Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι  Αστυπάλαιας, Λέρου, Ρόδου  - Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής 2 Απριλίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τις περιοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» και εκείνες που εντάχθηκαν στη λίστα των ιδιαίτερα επιβαρυμένων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Λέρου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου.
 Στην  Κοζάνη,Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, οι περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, ο δήμος Ιωαννιτών, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αμφίπολης και ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Σκιάθου και ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών.

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν:

Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου.

Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

-Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων. 
-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ -18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας.
-Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
-Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
-Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
-Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
-Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.


ADVERTORIALS