Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 30 Μαρτίου

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 30 Μαρτίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ 2021ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 18:ΟΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ για την υγειά μας,για ζωή με δικαιώματα.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.Οργανωμένα συλλογικά να φωνάξουμε: Δώστε λεφτά για Υγεία – Παιδεία, Ζωή με δικαιώματα, απάντηση στην καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Καμία υπομονή, κανένα συγχωροχάρτι στην πολιτική της κυβέρνησης. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Βαδίζουμε στον δρόμο της πάλης και της διεκδίκησης.

Ένα χρόνο πανδημίας και δεν έχει γίνει το παραμικρό στην στελέχωση των δομών υγείας των νησιών μας.Η κατάσταση χειροτέρευσε.

Σωματεία υγειονομικών, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς χρόνια τώρα φωνάζουν και διεκδικούν προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών. Κυβερνήσεις φεύγουν και έρχονται και κάθε φορά δηλώνουν άγνοια  για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.α. για τις δομές που οι ίδιοι έκλεισαν ή άφησαν εγκαταλελειμμένες. Αιδώς Αργείοι!

Ξέρουν πως το Νοσοκομείο της Ιπποκρατικής Κω ακόμα και σε καιρό πανδημίας δεν έχει πνευμονολόγο. Ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε αντίσκηνο του στρατού!Ξέρουν πως στην Κάλυμνο το νοσοκομείο κινδύνευσε να μείνει χωρίς οξυγόνο. Ξέρουν πως στην Λέρο δεν έχει παθολόγους,ξέρουν πως η Πάτμος παλεύει με το Κέντρο Υγείας που καλύπτει και τα γύρω μικρότερα νησιά. Ξέρουν πως στα νησιά της Βόρειας Δωδεκανήσου δεν έχει ΜΕΘ.

Αυτή είναι η πολιτική τους κατεύθυνση.

Απανθρωπιά και χυδαιότητα απέναντι στους χιλιάδες που υποφέρουν για χάρη της κερδοφορίας των «ιερών αγελάδων» του καπιταλισμού.Με κάθε κόστος, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, περιφρουρούν τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων.

Κόβουν από την παιδεία..

Κόβουν από την υγεία..

Τον αθλητισμό..

Τον πολιτισμό..

Τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις στην εργασία..

Τις συντάξεις..

Κόβουν από όλους μας λεφτά για να εξασφαλίσουν ζεστό παραδάκι για τους μεγάλους επιχειρηματίες στην τσέπη τους.

Αλλά δεν μπορούν να κόψουν την λαλιά μας.. Δεν μπορούν να κόψουν το δίκιο μας..

Ο εργαζόμενος στον τουρισμό στην Κω που είναι άνεργος και εξαθλιωμένος, ο ιδ. Υπάλληλος στα Σούπερ Μάρκετ που έλιωσε στην υπερωρία ένα χρόνο τώρα ζώντας μες στον κίνδυνο,ο μικρός επαγγελματίας που είναι βουτηγμένος στα χρέη, ο μικρός αγρότης που διαθέτει την παραγωγή του σε εξευτελιστικές τιμές απλήρωτος από τα πέρσι, όλοι εμείς έχουμε κοινά προβλήματα και κοινό εχθρό.

Για αυτό παίρνουμε όλα τα μέτρα, και διαδηλώνουμε μαζικά. Δεν αποδεχόμαστε την προσβολή της αξιοπρέπειας μας, ούτε θα παρακαλάμε για ένα πιάτο φαί, ή για να βρούμε την υγειάς μας, είτε για να μάθει το παιδί μας γράμματα.

Δεν αποδεχόμαστε το κλίμα αναμονής και εφησυχασμού που η κυβέρνηση, τοπικοί παράγοντες και πολλοί άλλοισπέρνουν στους νησιώτες,στον φόβο τους μην τυχόν και ξεσηκωθούν-παλέψουν- αγωνιστούν.

Όπως ο διάβολος το λιβάνιτρέμουν την οργάνωση αγώνων, την συμμετοχή,την διεκδίκηση κόντρα στην πολιτική της φτώχειας,των πολέμων και της προσφυγιάς που υπηρετούν.

Για αυτό το ξύλο, η βία, η καταστολή, οι απαγορεύσεις..

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ,όπως όλα τα ταξικά σωματεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό. Γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο και δεν πρόκειται ποτέ να συνηθίσουμε ή να ξεχάσουμε τα τραγικά νούμερα σε νεκρούς, σε πεινασμένους, σε άνεργους, σε απελπισμένους.

Την Τρίτη 30 Μάρτη δείχνουμε την δύναμή μας.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να οργανώσουν, να ενημερώσουν να συμμετέχουν. Τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκιο μας, παίρνουμε κουράγιο από τον συλλογικό αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Στελέχωση και 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Αντιμάχειας.
  • Επαναλειτουργία και ένταξη στο δημόσιο όλων των δημόσιων δομών υγείας.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Καμία απόλυση- Δουλειά με δικαιώματα
  • Ανοιχτά ασφαλή σχολεία
  • Να πληρώσει κράτος και μεγάλη εργοδοσία
  • Όχι στην βία, την καταστολή και την αστυνομοκρατία της κυβέρνησης
ADVERTORIALS