Ο 2ος κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεων από το Εργατικό Κέντρο

Ο 2ος κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεων από το Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζοντας τις βιβλιοπροτάσεις για τον μήνα Γενάρη που φεύγει…

προτείνει τα εξής βιβλία, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας:

 

1.Συμπληγάδες γενεθλίων

Συγγραφέας Καταλειφός Δημήτρης

Εκδόσεις Πατάκη

Έτρεχα να αγοράσω το τετράδιο. Πίσω στο σπίτι η µαµά καβούρδιζε τον χαλβά. Το γλυκό που ακόµα αγαπώ. Όταν θα γύριζα, θα ήταν όλοι εκεί. Ο µπαµπάς, η µαµά, τ’ αδέλφια, η Μαριώ. Τα είχα όλα. Τους είχα όλους. Έτρεχα να αγοράσω το τετράδιο ξέροντας τι θα πει ευτυχία. Εξήντα πέντε σύντοµακείµενα ποιητικής πρόζας, που έγραψε ο Δηµήτρης Καταλειφός -τα περισσότερα µέσα στον εγκλεισµό λόγω της πανδηµίας- από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαΐου 2020, παραµονή των γενεθλίων του.

2.Oι άνθρωποι της σιωπής

Συγγραφέας: ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ A.Μ.

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Στις 22 Μάρτη, μέρα Παρασκευή, ώρα μηδέν και δέκα λεπτά, ένας άνθρωπος θα πάρει αριθμό από τον τηλεφωνικό θάλαμο του δρόμου. Ύστερα από το τρίτο κουδούνισμα θα ακούσει τη λέξη: «Οκέι». Κι αμέσως θα πει: «Είμαι ο Γάτος». «Περίμενα τηλεφώνημά σου». «Λοιπόν, έχουμε τίποτα;» «Ναι. Γράψε. . . "Οι επισκέπτες έρχονται σήμερα ώρα τέσσερις μετά την περίπολο στοπ αν οι αύρες επιτρέπουν"». Ο Γάτος κράτησε σημειώσεις. «Άλλο». «Τίποτα». «Μα τι στο διάβολο, Σεραφίν, δεν κατάλαβες τίποτα;» «Εγώ. . . δηλαδή. . ., τι θες να πεις;» Ο Γάτος γέλασε. (. . .) 

  1. Aπίθανες ιστορίες

Συγγραφέας: ΤΟΥΕΪΝ Μ.

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Σε ηλικία δεκατριών χρόνων ήμουν πολύ έξυπνο παιδί - ένα ασυνήθιστα έξυπνο παιδί, όπως πίστευα τότε. Εκείνη την εποχή έγραψα το πρώτο μου άτεχνο άρθρο σ' εφημερίδα, το οποίο -εντελώς απρόσμενα για μένα- προκάλεσε πραγματική αίσθηση στην κοινότητα. Έτσι έγινε κι εγώ ήμουν ιδιαίτερα υπερήφανος γι' αυτό. Ήμουν ένας δαίμονας του τυπογραφείου και μάλιστα ένας εφευρετικός και εμπνευσμένος δαίμονας. Εργαζόμουν στην εφημερίδα του θείου μου (Το Εβδομαδιαίο Φύλλο του Χάνιμπαλ, δύο δολάρια το χρόνο προκαταβολή και πεντακόσιοι συνδρομητές που πλήρωναν με ξυλεία, λάχανα και ακατάλληλα για πώληση γογγύλια), ο οποίος μια τυχερή καλοκαιρινή μέρα έφυγε από την πόλη για μια βδομάδα και με ρώτησε αν θα μπορούσα να επιμεληθώ με σύνεση την έκδοση ενός φύλλου της εφημερίδας. Αχ! κι αν ήθελα, λέει, να προσπαθήσω! Ο Χίγκινς ήταν ο εκδότης της αντίπαλης εφημερίδας. Τον είχε πρόσφατα εγκαταλείψει η γυναίκα του και μια βραδιά ένας φίλος είχε βρει στο κρεβάτι του κακόμοιρου αυτού ανθρώπου ένα ανοιχτό σημείωμα στο οποίο δήλωνε ότι δεν μπορούσε ν' αντέξει άλλο τη ζωή και θα πνιγόταν στο Μπέαρ Κρικ. Ο φίλος έτρεξε αμέσως εκεί και συνάντησε τον Χίγκινς να βγαίνει μούσκεμα στην ακτή. Είχε αποφασίσει να μη δώσει τέλος στη ζωή του. Για αρκετές μέρες όλο το χωριό συζητούσε γι' αυτή την ιστορία, όμως ο Χίγκινς δεν το είχε υποψιαστεί. Σκέφτηκα πως αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία.

  1. Γιατί οι ελέφαντες αγαπούν τόσο πολύ την προβοσκίδα τους;

Συγγραφέας: Eric Marson

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ιστορίες γεμάτες χιούμορ και ποίηση που δίνουν απαντήσεις σε όλα τα «γιατί» των μικρών παιδιών! ( 3-5 χρονών)

5.Η ιστορία του νερού

Συγγραφέας: ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ Α.

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Είναι,  πραγματικά, μια πανέμορφη ιστορία,  γεμάτη περιπέτειες,  που τώρα θα  την ξέρετε κι εσείς. Μια  μικρή ψιχάλα μας  διηγείται πράγματα τόσο  γοητευτικά, που    νομίζει  κανείς  ότι ακούει παραμύθι. Προσοχή όμως:  Μην  ξεγελαστείτε !  Η ιστορία του νερού είναι αληθινή! (6-12 χρονών)

  1. ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Συγγραφέας LONDON JACK

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αμέριμνος ζούσε ο Μπακ, το μεγαλόσωμο λυκόσκυλο, σ' ένα κτήμα στην Kαλιφόρνια, ως τη στιγμή που τον πήραν με τη βία από το αφεντικό του, για να τον μεταφέρουν στον αρκτικό Βορρά και να τον ζέψουν στο έλκηθρο. (εφηβικό- νεανικό)

Καλή ανάγνωση!

31/01/21

αφίσα βιβλιοπροτάσεις Γενάρης 21.jpg

ADVERTORIALS