Επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καλύμνου για το περιστατικό

Επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καλύμνου για το περιστατικό

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ''ΣΗΜΕΡΑ'' μίλησε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, για το περιστατικό μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής ακτοφυλακής, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου, στα Ίμια.

Ο κ. Διακομιχάλης σημείωσε ότι  5 ελληνικά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο μετέβησαν στην περιοχή των Ιμίων, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για να ψαρέψουν τσιπούρες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλύμνου, όταν οι Τούρκοι είδαν να ψαρεύουν τα ελληνικά αλιευτικά, σκάφη του τουρκικού λιμενικού εισέβαλαν εντός των χωρικών μας υδάτων, προσπαθώντας να κόψουν τις σημαδούρες των Ελλήνων ψαράδων.

Ο κ. Διακομιχάλης συνέχιζε λέγοντας πως τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα ήταν 3, με αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να ζητήσουν βοήθεια από το λιμενικό μας. Την ώρα που ήρθαν τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού σώματος, φαίνεται πως ένα σκάφος της τουρκικής ακταιωρού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος, με αποτέλεσμα το ελληνικό σκάφος να υποστεί μικρές ζημιές.

Μέχρι στιγμής πάντως ούτε από την ελληνική αλλά και ούτε από την τουρκική πλευρά, έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό.

ADVERTORIALS