Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων Covid 19.

Η επιβολή των αυστηρών μέτρων μετά την αύξηση κρουσμάτων στο νησί της Καλύμνου ,όσο επιβεβλημένα και αν είναι, δεν είναι από μόνα τους η λύση στο πρόβλημα.

Το Νοσοκομείο Καλύμνου παραμένει με ένα Πνευμονολόγο.Η μονάδα ΜΑΦ που λειτουργεί με αφορμή την πανδημία, έχει μόλις 6 νοσηλευτές, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει, τις δυστυχώς αυξανόμενες ανάγκες σε νοσηλεία και μόλις 10 κρεβάτια για ασθενείς με covid-19. Το προσωπικό του νοσοκομείου που καλά-καλά δεν έφτανε να καλύψει την λειτουργία σε κανονικές συνθήκες, και με γεγονός την αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αδυνατεί στη κυριολεξία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Oπως όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έχει μετατραπεί σε μονάδα αντιμετώπισης μιας νόσου. Εκατοντάδες νησιώτες εν καιρώ πανδημίας,αναγκάζονται είτε να περιμένουν βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο είτε να βάλουν το χέρι στη τσέπη καταφεύγοντας σε ιδιωτικά ιατρεία.

Η καθυστέρηση για μία βδομάδα της έναρξης του εμβολιασμού των υγειονομικών του νοσοκομείου αυξάνει την αγωνία και τον προβληματισμό των Καλύμνιων για την ετοιμότητα και δυνατότητα του Νοσοκομείου να υλοποιήσει το πρόγραμμα για όλους τους κατοίκους με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και να στελεχώσει τώρα  το Νοσοκομείο Καλύμνουμε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας των ασθενών όσο και των εμβολιαζόμενων για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας. Άμεσα να προχωρήσει στη χορήγησηαντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο, για την ασφαλή και ταχεία ανίχνευση των κρουσμάτων.

Το Κόμμα μας, καλεί το λαό της Καλύμνου να δώσει πλάι μας τη μάχη για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας. Σε αυτήν την εποχή της τεράστιας τεχνολογικήςπροόδου, δεν είναι παράλογο να απαιτούμε υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και ζωής γενικότερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να προσληφθεί με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο και στο Δήμο της Καλύμνου, ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει.
  2. Να πραγματοποιηθούν άμεσα και ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού, σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού και εργαζομένων όπως SuperMarket, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.
  3. Πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του λαού για την κατάσταση της πανδημίας στο νησί,

για την ασφάλεια και αξιοπιστία των εμβολίων.

ADVERTORIALS