Η επένδυση του 1,8 εκ. € για το ''OPEN MALL'' στην πόλη της Κω - Συνεργασία Δήμου Κω, Επιμελητηρίου & 221 επιχειρήσεων και καταστημάτων

Η επένδυση του 1,8 εκ.  € για το ''OPEN MALL'' στην πόλη της Κω - Συνεργασία Δήμου Κω, Επιμελητηρίου & 221 επιχειρήσεων και καταστημάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης της Κω! (Δείτε τον σχετικό χάρτη στο τέλος του κειμένου)

Ο Δήμος Κω είχε υποβάλει από το 2018 την αίτηση και όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πράξη «Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Δήμο της Κω» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Κω, έτσι με την υπ’ αριθμ. 4259/1457/Α3/28-06-2019 (ΑΔΑ: 6Κ3Μ465ΧΙ8-Π5Π) απόφαση της ΕΥΔ Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, εγκρίθηκε η ένταξη και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την υποστήριξη στην υλοποίηση της πράξης.

Στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Η Δράση προβλέπει:

➢ για τον Δήμο Κω, τη χρηματοδότηση δαπανών εκσυγχρονισμού υποδομών, βελτίωσης της κινητικότητας και της προσβασιμότητας, βελτίωσης του μικροκλίματος, αισθητικής αναβάθμισης και την εφαρμογή συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

➢ για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη χρηματοδότηση δαπανών για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής μέσω της εγκατάστασης ομοιόμορφων εξωτερικών στοιχείων (π.χ. πινακίδες, φωτιστικά, στέγαστρα, κ.λπ.) καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής (διοργάνωση εκδηλώσεων, ηλεκτρονική πλατφόρμα ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, κ.λπ.).

Η δημόσια δαπάνη κατανέμεται ως εξής:

Δήμος Κω 1.388.837,20 €

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου 399.280,00 €.

Συμμετέχουν 221 επιχειρήσεις και καταστήματα στις οδούς: Ακτή Κουντουριώτη (από την δυτική πλευρά του κάστρου έως το Λιμεναρχείο), Ρήγα Φεραίου, 25ης Μαρτίου, Ηφαίστου και Απελλού, Πλατεία Διαγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Ηφαίστου έως Αντ. Ιωαννίδη), Αντ. Ιωαννίδη, Κλεοπάτρας, Βασιλέως Παύλου, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Βασιλέως Παύλου έως Μητροπόλεως), Μητροπόλεως, Ιπποκράτους (από Μητροπόλεως έως πλατεία Ελευθερίας), Ναυκλήρου.


Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Κω, στοχεύει στην αναβάθμιση τμήματος της παλαιάς πόλης και του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου σε χώρο αγορών, ψυχαγωγίας και πολιτισμού και θα διασφαλίσει τη καθαριότητα και την ασφάλεια του χώρου. Μέσω της παρέμβασης αυτής θα επιτευχθεί η καλή προσβασιμότητα των πεζών, η χρήση σύγχρονων εργαλείων (Smart Utilities), οι σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές υποδομές και ο γενικότερος χαρακτήρας που θα προσελκύει όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η ενταγμένη πράξη με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», διαρθρώνεται στα εξής υποέργα, τα οποία θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου Κω. Αναλυτικότερα τα έργα που υλοποιούν ο Δικαιούχος (Δήμος Κω) και Συνδικαιούχος (Επιμελητήριο Δωδεκανήσου) στο πλαίσιο των Κατηγοριών Ενεργειών, έχουν ως εξής:

Screenshot - 10_12_2020 , 8_04_39 μμ.png

ice screenshot 20181207 134408

ADVERTORIALS