Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Κω στους βουλευτές της κυβέρνησης στην περιοχής μας, για νέο νοσοκομείο στην Κω

Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Κω στους βουλευτές της κυβέρνησης στην περιοχής μας, για νέο νοσοκομείο στην Κω

ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Κυρία Ιατρίδη, κύριε Κόνσολα, κύριε Υψηλάντη, κύριε Παππά,

από τον τίτλο της επιστολής μου καταλαβαίνετε ασφαλώς το θέμα που καίει το λαό της Κω, ένα τραγικό για την Κω ζήτημα, που έρχεται από την απελευθέρωση και μετά, αλλά που δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει βρει τη λύση του.

Ένα νέο νοσοκομείο στην Κω, αντάξιο της ιπποκρατικής μας ιστορίας και του πολιτισμού μας, ένας διακαής πόθος του λαού της Κω, που παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες-υποσχέσεις κομμάτων, πρωθυπουργών και υπουργών, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Η επιστολή μου ουδεμία σχέση έχει με τον covid 19 την αντιμετώπισή του. Είναι αίτημα του κωακού λαού κι ως πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Κω, οφείλω να το αναδείξω.

Δεν έρχομαι να παρακαλέσω, ούτε να ζητήσω τον οίκτο σας ή την καλοσύνη σας. Ζητώ από τους πολιτικούς το αυτονόητο: νέο νοσοκομείο για τους Κώους, τους επισκέπτες μας και το Βόρειο Αιγαίο.

Αγαπητέ φίλε Μάνο, επίτρεψέ μου αυτή την προσφώνηση, διότι εμείς οι εθελοντές, είμαστε φίλοι με όλους-πόσο μάλλον με εσένα, που τα έχουμε πει αρκετές φορές. Το βάρος πέφτει πάλι σ’ εσένα, που είσαι η αιχμή του δόρατος του νομού. Όχι πως οι άλλοι βουλευτές είναι υποδεέστεροι ή κατώτεροι των περιστάσεων, όμως εσύ κατέχεις ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας και στο υπουργείο τουρισμού που έχεις την τιμή να προΐστασαι.

Φαντάσου, λοιπόν φίλε, ένα νοσοκομείο στο νησί του Ιπποκράτη, που θα αξιοποιηθεί για τον ιατρικό τουρισμό. Πόσα οφέλη για την Κω, αλλά και για το κράτος.. Σήμερα παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία, μια μοναδική συγκυρία, όπου δήμος, περιφέρεια, κυβέρνηση ομονοούν. Δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, όπως γινόταν στο παρελθόν. Πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει πως όχι μόνο προεκλογικά στήριξε τον δήμο, αλλά και μετεκλογικά στηρίζει τις επιλογές του. Ήρθε η ώρα με μπροστάρη εσένα και τους άλλους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τον έπαρχο και τον δήμαρχο συντονισμένα να γίνουν οι σωστές ενέργειες, ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ο δήμαρχός μας έκανε τις απαραίτητες συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, όμως αυτό δεν φτάνει. Τώρα είναι η ώρα, που οι βουλευτές του νομού οφείλουν να κάνουν τις παρεμβάσεις τους στα συναρμόδια υπουργεία, υποστηρίζοντας το χρόνιο αίτημα του λαού της Κω.

Φίλοι βουλευτές,

Γνωρίζετε ασφαλώς καλύτερα από εμένα το ότι η Κως είχε το καλύτερο νοσοκομείο παγκοσμίως, 2,500 χρόνια πριν.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα, ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας, να εξυπηρετείται από ένα κέντρο υγείας με τα γνωστά προβλήματα. Αν ο στόχος επιτευχθεί, τα εύσημα θα είναι για εσάς και τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα είναι ούτε για τον υπογράφοντα αυτής της επιστολής, ούτε φυσικά για την Κίνηση Πολιτών Κω, την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Αλλά και πολιτικά αν το δείτε το θέμα, θυμηθείτε πως το πασοκ έφτιαξε το νοσοκομείο της Ρόδου. Τώρα είναι η σειρά σας για ένα νέο νοσοκομείο στην Κω.

Να σας θυμίσω ακόμη πως, για το κέντρο κράτησης των μεταναστών και προσφύγων, θα δαπανήσετε τριάντα εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 70% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο εργολάβος έχει ξεκινήσει και σε επτά μήνες θα παραδοθεί το έργο-δλδ μιλάμε για χρόνο express.

Η δαπάνη για νέο νοσοκομείο είναι σαφώς, μικρότερη και μπορεί να επιδοτηθεί το 70% του έργου από την ευρωπαϊκή ένωση.

Αυτό που λείπει είναι η πολιτική σας βούληση. Δείξτε λοιπόν, το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνετε και για το hot spot, το οποίο στην παρούσα στιγμή, δεν χρειάζεται.

Κυρία Ιατρίδη, κύριε Κόνσολα, κύριε Υψηλάντη, κύριε Παππά,

η Κως έμεινε για μια ακόμη φορά χωρίς βουλευτή, ήτοι πρέπει να αποδείξετε ότι νοιάζεστε και προωθείτε προς επίλυση τα προβλήματα του νησιού μας.

Σε αναμονή άμεσης απάντησης για τις προθέσεις σας και τις περαιτέρω ενέργειες σας,

Ευχαριστώ.

Υ.γ. έχετε ήδη στα χέρια σας τη μελέτη σκοπιμότητας για το νέο νοσοκομείο, καθώς και την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου για τη χωροθέτησή του.

Για την Κίνηση Πολιτών Κω

Ο πρόεδρος                                                       Ο γραμματέας

Τζόγιας Ευάγγελος                                                                                                           Μαργαρίτης Βασίλειος

ADVERTORIALS