24ωρη Απεργία στις 26 Νοέμβρη κηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

24ωρη Απεργία στις 26 Νοέμβρη κηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου αποφάσισε και κηρύσσει 24ωρη Απεργία στις 26 Νοέμβρη σύμφωνα με αποφάσεις και άλλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.Για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στα καταστροφικά εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία.

Η κυβέρνηση μας γυρνάει ένα αιώνα πίσω!Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή καταργεί  το 8ωρο.Η στόχευση να αυξήσει σε απλήρωτο 10ωρο τον ημερήσιο χρόνο εργασίας είναι αποκαλυπτική ! Φορτώνει το κόστος και αυτής της οικονομικής κρίσης στις δικές μας πλάτες και αφήνει ανενόχλητους τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση επιλέγει στις μέρες που η υγεία του λαού κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε με δική της ευθύνη, με το σύστημα Υγείας να βρίσκεται ένα βήμα πριν να καταρρεύσει, να περάσει και άλλα αντεργατικά μέτρα που στην έξοδο από το σπίτι να βρεθούμε σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Υποκατώτατος μισθός στα 200 ευρώ,καθολική κατάργηση της Κυριακής Αργίας,περιορισμό δυνατοτήτων των σωματείων για υπογραφή ΣΣΕ, περιορισμός υπεράσπισης δικαιωμάτων σε εργατικές διαφορές στις επιθεωρήσεις εργασίας και φυσικά παρεμπόδιση του δικαιώματος στην απεργία.

Το καλοκαίρι που πέρασε οι εργαζόμενοι εκτός και εντός δουλειάς πήρανε μια γεύση από αυτό που προετοιμάζουν. Απληρωσιά, επιδόματα φτώχειας, λίγα χέρια για περισσότερες δουλειές,υπερωρίες,εξάντληση ,εκφοβισμός. Τα υποτιθέμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στους περισσότερους χώρους δουλειάς λάστιχο,με κρούσματα να μην ανακοινώνονται,κανένας έλεγχος, ελάχιστη προστασία. Η υγεία, θυσία στο βωμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων-των αερομεταφορών και εμπορίου.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε «καραντίνα»! Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει απροστάτευτος!

Δεν θα γυρίσουμε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία 100 χρόνια πίσω.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!

Καλούμε σε σύσκεψη τα σωματεία της περιοχής, την Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο,προκειμένου να προετοιμάσουμε μαζική, δυναμική απεργιακή απάντηση. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

  • Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης .Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους.
  • Σήμερα υπάρχει ανάγκη να παρθούν μέτρα για την πραγματική θωράκιση του συστήματος υγείας με κάλυψη όλων των κενών με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιταχθούν τα δωμάτια και τα διαγνωστικά κέντρα των ιδιωτικών κλινικών, να γίνουν μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Νοέμβρης 2020

ΤΟ Δ.Σ.

ADVERTORIALS