Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», στην Κω

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και τη λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στο «Kasseta café BAR bistro». Ο κεντρικός της άξονας της δράσης αυτής είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!. Στη δράση συμμετείχαν ακόμη τόσο Τ.Τ Κω του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού όσο και το παράρτημα Κω της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από το θέμα 117Α η κυβερνήτης Μαργαρίτα Δασκαλάκη και άλλοι αξιωματούχοι του θέματος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Μέλη της λέσχης Lions Κω Ιπποκράτης, μέλη του Τ.Τ Κω του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μέλη του παραρτήματος Κω της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης και στελέχη της τροχαίας Κω βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ έξω από το «Kasseta café BAR bistro» για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προέτρεψαν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Μετά το τέλος της διασκέδασής τους, όσοι έλαβαν μέρος στη δράση, μπορούσαν να κάνουν μία μέτρηση των επιπέδων του αλκοόλ στο σώμα τους και να επιβραβευτούν με ένα δώρο που πρόσφεραν οι δωροθέτες του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την άριστη συνεργασία,

Τους εθελοντές του Τ.Τ Κω του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του παραρτήματος Κω της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης, που όλο το βράδυ εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της δράσης,

Την αστυνομική διεύθυνση Κω και την Τροχαία Κω για την άριστη συνεργασία, και φυσικά,

Τον Κο Ντόβα και το προσωπικό του “Kasseta café BAR bistro» για την θερμή φιλοξενία.

      Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας 

  L Ειρήνη Χατζηχριστοφή                                                          L Ευαγγελία  Χατζηστάση

ADVERTORIALS