Νέα Υόρκη: Μεγάλο συλλαλητήριο από τους ομογενείς κατά της παραβίασης των ελληνικών συνόρων

Νέα Υόρκη: Μεγάλο συλλαλητήριο από τους ομογενείς  κατά της παραβίασης των ελληνικών συνόρων
Πλήθος Ομογενών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, στην πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής.
Το συλλαλητήριο έγινε από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης που προέρχονται από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Με πλακάτ και ελληνικές σημαίες στα χέρια οι Ελληνες ομογενείς διαδήλωσαν για το μεταναστευτικό, την ώρα που οι συνοριοφύλακες δίνουν τη δική τους μάχη στον Εβρο προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμμακεδονική Ενωση στις ΗΠΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στέλνουμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Εβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες».

Χαρακτηριστικά παρατίθεται η  ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α, που έχει τεράστια εμβέλεια και εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις

« -Ανακοινώνουμε πως υποστηρίζουμε και θα συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο μεγάλο Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στην Αστόρια, στην Πλατεία των Αθηνών στις 8 Μαρτίου 2020 και 2 το μεσημέρι, που διοργανώνουν οι Σύλλογοι και Ομοσπονδίες των νησιωτών της Νέας Υόρκης.
–Καλούμε όλους τους Μακεδόνες να παραβρεθούν για να στείλουμε βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι! Την Κυριακή όλοι οι Μακεδόνες είμαστε Χιώτες, Μυτιληνιοί, Σαμιώτες, Λεριοί, Κώες!
–Στέλνουμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικούς και στρατιωτικούς που με τις ηρωικές τους προσπάθειες και την συγκινητική τους παρουσία προάσπισαν και προασπίζουν τα ιερά χώματα της πατρίδας μας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Εβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες.
–Θέτουμε την οργάνωση μας στην διάθεση του Ελληνικού κράτους αλλά και των αρμόδιων φορέων για να παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε. -Υπογραμμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν σταματάει. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση, για τους αγέννητους, για τα παιδιά μας και για τους ήρωες μας.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ!»

Πηγή και ΦΩΤΟ: hellenicdailynewsny.com

ny_greeks_evros_ap.jpg

plakat.jpg

omogeneia-ebros.jpg

ADVERTORIALS