Η απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κω - Νισύρου

Η απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κω - Νισύρου

H κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου του Σ.Ε.Π.Ε Κω-Νισύρου, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου σχετικά με την κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Επαρχείο Κω, όπου μέλη του Δ.Σ -συνοδεία μεγάλου αριθμού συναδέλφων- κατέθεσαν ψήφισμα κατά του εν λόγω σχεδίου νόμου στον Αντιπεριφεριάρχη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ.Κρητικό και, εν συνεχεία, έγιναν δεκτοί από τον έπαρχο κ.Καμπανή.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους "τόσο για τον απαξιωτικό για το δημόσιο διάλογο τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση, όσο (και κυρίως) για τον πυρήνα των ρυθμίσεων αυτών".

Ο Σ.Ε.Π.Ε Κω-Νισύρου τίθεται κατά της τρέχουσας εκπαιδευτικής πολιτικής και ψηφίζει

• Όχι στην ισοδυναμία των τίτλων των Κολλεγίων με αυτών της Ανώτατης Εκπαίδευσης

• Όχι στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς των εκπαιδευτικών που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία

• Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στο προσκήνιο και αναφορικά με υποπεριπτώσεις κάποιων νόμων…

• Όχι στον απαξιωτικό τρόπο επιβολής εκπαιδευτικών ρυθμίσεων χωρίς διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης

• Όχι στην αδιοριστία και στην περαιτέρω παράταση μη εξίσωσης δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ADVERTORIALS