Συγχαρητήρια επιστολή της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου στην εκπαιδευτικό του σχολείου Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

Συγχαρητήρια επιστολή της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου στην εκπαιδευτικό του σχολείου  Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

Συγχαρητήρια επιστολή διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου στην εκπαιδευτικό του σχολείου  Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

Η διευθύντρια, Ρέβελα Φραντζέσκα, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ. Σ Ζηπαρίου συγχαίρουν τη συνάδελφο εκπαιδευτικό και υποδιευθύντρια του σχολείου Ξανθοπούλου Ευφροσύνη, για την επιλογή (κατόπιν της κατάθεσης βιογραφικού σημειώματος, ερευνητικών προτάσεων και συνέντευξης στα αγγλικά) και τη συμμετοχή της στο περίφημο «Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας» του ιδρύματος Fulbright (Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program – DAI) μαζί με 47 εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο. Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας μαζί με άλλη μία συνάδελφο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την κυρία Ειρήνη Πουγούνια, που ζει και εργάζεται στην Κάλυμνο.

Το πρόγραμμα αυτό επαγγελματικής ανάπτυξης θα προσφέρει στους 48 εκπαιδευτικούς μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπειρογνωσία τους στο αντικείμενό τους, να βελτιώσουν τις διδακτικές τους δεξιότητες, να εμβαθύνουν τη γνώση τους σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εκπονήσουν ένα ατομικό ή ομαδικό πρότζεκτ. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση μαθημάτων, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιμορφωτικά σεμινάρια τεχνολογίας, καθώς και ευκαιρίες παρατήρησης, συνδιδασκαλίας και ανταλλαγής εμπειρογνωσίας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το «Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας» χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs)

Η κυρία Ξανθοπούλου έχει τοποθετηθεί και θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα στο Arizona State University (ASU), θα πραγματοποιήσει διδασκαλίες σε δημοτικά σχολεία του Φοίνιξ και θα εκπονήσει ατομικό ερευνητικού έργου – project σχετικό με την εκπαιδευτική ρομποτική και τη μεθοδολογία STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) .

Οι συμμετέχοντες  θα συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών και με το Πανεπιστήμιο της Arizona, θα διαφημίσουν το νησί μας στις Η.Π.Α. και θα αποκομίσουν εμπειρίες και γνώσεις, που θα κοινωνήσουν σε συναδέλφους και μαθητές. Έτσι το σχολείο μας θα έρθει σε επαφή με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους , ανοίγοντας παράθυρο στην καινοτομία.

Είμαστε υπερήφανοι, διότι μέσα στον ελάχιστο αριθμό των επιλεγέντων εκπαιδευτικών, ο ένας από τους δύο που εκπροσωπούν τη χώρα μας, ανήκει στον σύλλογό μας και προσφέρει τις υπηρεσίες της εδώ και 9 χρόνια στο σχολείο και τους μαθητές μας. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα της, είναι η δημιουργία και η συντήρηση της νέας ιστοσελίδας του σχολείου καθώς και η οργάνωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και «εις ανώτερα».

Μακάρι η πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά την «αριστεία», καθώς οι 2 εκπαιδευτικοί της Ελλάδας θα είναι οι μοναδικοί από τους 48 που τους εγκρίθηκε άδεια άνευ αποδοχών, παρόλο που η απουσία τους θα είναι για επιστημονικούς και επιμορφωτικούς λόγους και η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία στην οποία υπηρετούν.

Σύνδεσμος με το προφίλ της υποτρόφου Fulbright:

https://www.fulbright.gr/en/grantees/greek-grantees/profiles/2019-2020/fulbright-distinguished-awards-in-teaching-program-for-international-teachers/1191-effrosyni-xanthopoulou

ice_screenshot_20191211-173404.png

ADVERTORIALS