Φωτιά στο Αμανιού - Κινδύνευσε κατοικία. Μέλη της ΕΟΔ Κω έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε κάτοικο της περιοχής. ΦΩΤΟ

Φωτιά στο Αμανιού - Κινδύνευσε κατοικία. Μέλη της ΕΟΔ Κω έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε κάτοικο της περιοχής. ΦΩΤΟ

Η φωτιά σταμάτησε σε ρέμα με καλαμιές στο Αμανιού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο κάστρο στο παλιό Πυλί και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Αμανιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ημεδαπός προσπάθησε να κάψει κλαδιά σε οικόπεδο της περιοχής, με την φωτιά όμως να ξεφεύγει και να επεκτείνεται σε χορτολιβαδική έκταση.

Από τους ισχυρούς ανέμους κινδύνευσε να πάρει φωτιά κατοικία της περιοχής, την τελευταία όμως στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ τα μέλη της ΕΟΔ Κω που συνέδραμαν στην κατάσβεση, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε κάτοικο της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 13 άνδρες, ενώ επικεφαλής είναι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω. Αμέσως στο σημείο έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Καμπουράκης Σταμάτης, με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο της Κοινότητας Ασφενδιού Γιωργαλλή Μιχάλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πυλίου Πάχο Θοδωρή, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Ασφενδιού Χατζαντώνη Ιωακείμ αλλά και στελέχη της Κοινότητας Ασφενδιού και Πυλίου καθώς και πολίτες.

Στο περιοχή βρέθηκαν επίσης 1 υδροφόρα του Δήμου, το πυροσβεστικό όχημα, 1 υδροφόρα της ΔΕΥΑΚ και 2 μπουλντόζες του Δήμου Κω.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, για τυχόν αναζοπύρωση. 

ADVERTORIALS