Κορυφαίοι γιατροί του Πεκίνου στην Κω - Οι ομιλίες στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και η ορκωμοσία στο Ασκληπιείο της Κω

Κορυφαίοι γιατροί του Πεκίνου στην Κω - Οι ομιλίες στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και η ορκωμοσία στο Ασκληπιείο της Κω

Η επίσκεψη κορυφαίων γιατρών της Κίνας στην Κω αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας ,σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Η επίσκεψη 50 Κινέζων ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται 10 εκ των κορυφαίων γιατρών του Πεκίνου, της επιτροπής υγειονομικής βοήθειας του Θιβέτ και των νέων Γιατρών, αλλά και εκπρόσωποι σημαντικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κίνας, αποτελεί ακόμη μια σπουδαία κίνηση η οποία έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, με στόχο την προβολή της Ιπποκρατικής ιδέας αλλά και του νησιού στην Ασία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πλατεία Πλατάνου στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής όπου απηύθυναν ομιλίες ο Δήμαρχος Κω, ο Διευθυντής της Παραδοσιακής Ιατρικής από την Κίνα καθώς και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω. Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στο Δήμο Κω, τη Κινεζική Αντιπροσωπεία καθώς και σε εκπροσώπους των Ελλήνων ειδικών Γιατρών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Ασκληπιείο Κω στις 12 όπου οι δέκα κορυφαίοι γιατροί του Πεκίνου, της επιτροπής υγειονομικής βοήθειας του Θιβέτ και των Νέων Γιατρών έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη και ο εκπρόσωπος των Ελλήνων ειδικών Γιατρών διάβασε απόσπασμα του «Μεγάλου Γιατρού» του Σουν Σιτζέν.

ADVERTORIALS