Στο Ασκληπιείο της Κω η ορκωμοσία των αριστούχων γιατρών

Στο Ασκληπιείο της Κω η ορκωμοσία των αριστούχων γιατρών
 
Η επιβράβευση της αριστείας στο Ασκληπιείο της Κω

Οι πρωτεύσαντες των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, απήγγειλαν τον Όρκο του Ιπποκράτη, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Κω.

Η τελετή, η οποία διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, έγινε παρουσία Προέδρων και Καθηγητών των επτά Ιατρικών Σχολών. Οι πρωτεύσαντες  απήγγειλαν τον όρκο του μεγάλου Κώου Δασκάλου της Ιατρικής. 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Στέφανος Γερουλάνος, ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης πρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κω Αικατερίνη Γαβαλά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής, ο  δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.

Ο Μηνάς Χατζηαντωνίου πλαισιωμένος από "ασκληπιάδες"απήγγειλε στην αρχαιοελληνική και νεοελληνική τον όρκο του Ιπποκράτη.

Στην τελετή παρέστησαν ο  Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Παππάς, Πανεπιστημιακοί, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Κω και οι συμμετέχοντες  στη Διημερίδα που έγινε στην Κω με θέμα «Η ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Οι Αριστεύσαντες των Ιατρικών σχολών της χώρας

Μπενέτου Δέσποινα από το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Νίγδελης Μελέτιος και Συρνιώτη Αντωνία (ισοβαθμίσαντες) από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης

Γκαντσινικούδης Νίκος  από το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

 Γεωργούλης Βασίλης από το Παν/μιο Ιωαννίνων

 Ντύλγια Έρις από το Παν/μιο Πατρών

Σύρμος Γρηγόρης από το Παν/μιο Θεσσαλίας

 
 
 
 
 
 
 

.

ADVERTORIALS