«ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ» (εις μνήμην του Μικελίνου Τσάππου)

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ»  (εις μνήμην του Μικελίνου Τσάππου)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΑΣ»

(εις μνήμην του Μικελίνου Τσάππου)

Κατά καιρούς πολλοί συμπολίτες αλλά και φίλοι της φιλαρμονικής μας εκτιμώντας το συνολικό μας έργο επιθυμούν να μας κάνουν δωρεές. Πριν μερικές μέρες σε μία γενική πρόβα της φιλαρμονικής μας, ήρθε ο κύριος Ντίνος Τσάππος να μας δωρίσει μία συλλεκτική τρομπέτα του αείμνηστου αδελφού του, Μικελίνου Τσάππου.

Ο Μικελίνος Τσάππος (κάτω αριστερά στην φωτογραφία με τους «Play Boys») ήταν ένας από τους πρώτους και κορυφαίους τρομπετίστες της φιλαρμονικής του Δήμου της Κω. Πολύ γρήγορα τον απορρόφησε η πρωτεύουσα και συνέχισε της σπουδές του και την καριέρα του στην Αθήνα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς και στα μεγαλύτερα συγκροτήματα της εποχής ("Charms", «The Play Boys» κ.α.) και συνόδεψε πολλούς επώνυμους τραγουδιστές (Δάκη, Φίλιππος Νικολάου κ.ά.)

Τον γνώρισα το 1979 ένα απόγευμα στο γραφείο του δασκάλου μας, Παναγιώτη Τσακανιά. Κάθε φορά που γύριζε στην Κω επισκεπτόταν τον δάσκαλο. Έτσι, γίναμε φίλοι. Όταν ερχόταν στο νησί με ρωτούσε: «Θανάση που παίζεις;». Είχε την τρομπέτα πάντα μέσα στο αμάξι του, την έφερνε, ανέβαινε πάνω στη σκηνή και παίζαμε παρέα. Ένας εξαιρετικός, ένας κορυφαίος μουσικός με ήθος, με μεγάλη εμπειρία και άριστη τεχνική, μόνιμα με ένα τεράστιο χαμόγελο και με αυτή την εικόνα θα τον θυμόμαστε πάντα.

Ένα μικρό βιογραφικό των PLAY BOYS: «THE PLAY BOYS 1964 – 1971»

Οι Play Boys ιδρύθηκαν το 1964 στη Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Αδάμα. Ο Αδάμας είχε φτιάξει κάποια χρόνια προηγουμένως ένα άλλο συγκρότημα μαζί με τον Βασίλη Τζαβάρα και την Ία Κούκα, οι οποίοι προσχώρησαν και στο καινούριο συγκρότημα. Στους Play Boys εντάχθηκαν τραγουδιστές όπως ο Δάκης και ο Φίλιππος Νικολάου αλλά και ο χαρισματικός συνθέτης και ενορχηστρωτής Μάικ Ροζάκης που είχε πρόσφατα αποχωρήσει από τους "Charms". Ουσιαστικά η ιστορία των PlayBoys χωρίζεται σε δύο περιόδους στην ''προ Ροζακική'' και την ''Ροζακική'' εποχή.

Το 1970 τα μέλη των Play Boys ήταν:

- Μιχάλης Ροζάκης - Πιάνο, Τραγούδι

- Νίκος Αδάμας - Μπάσο

- Στέλιος Μαλιάκης - Όργανο-πιάνο

- Μικελίνος Τσάππος - Τρομπέτα

- Γιώργος Χαλκιδάκης - Σαξόφωνο, κλαρίνο, φλάουτο

- Μιχάλης Στυλιανίδης – Ντραμς

- Δάκης – Τραγούδι

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ντίνο Τσάππο και στην οικογένειά του, που πάντα έδειχναν την αγάπη τους στη μουσική και τη φιλαρμονική μας.

Ο διευθυντής της Φιλαρμονικής της Δημ. Ενότ. Κω,

Αρχιμουσικός

Θανάσης Πουλιού

ice_screenshot_20190722-121818.png

ice_screenshot_20190722-121754.png

ADVERTORIALS