60 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩ: Μία υπέροχη μουσική βραδιά με εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές

60 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩ: Μία υπέροχη μουσική βραδιά με εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές

Εξήντα χρόνια λειτουργίας και σημαντικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κω συμπλήρωσε φέτος (ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου 1959) η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Κω.

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Κω, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής μας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Πουλιού, παρουσίασε στους εκατοντάδες φίλους της μία εξαιρετική συναυλία αφιέρωμα στη διαδρομή του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, το βράδυ της Κυριακής14 Ιουλίου, στην πλατεία Ανταγόρα στην Κω.

Η πλατεία ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που έχουν αγαπήσει, τραγουδήσει και δεθεί με τη Φιλαρμονική  μας. Πέρα από τις μοναδικές ερμηνείες που χάρισαν, η Μαρία Πουλιού, ο Αλέξης Παντελίδης, η Κατερίνα Πουλιού, ο Μανώλης Θαλασσινός μαζί με τα μέλη της ορχήστρας, έκαναν το κοινό πολλές φορές να συγκινηθεί, να ταξιδέψει, να τραγουδήσει, αλλά και να ανακαλύψει αυτό που κρύβει η μουσική του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ανήκει στις κορυφαίες φιλαρμονικές της Ελλάδος.

Μαζί με τους ερμηνευτές ήταν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Γρυπαίος στο μπάσο, Γιάννης Βαρκάς στα πλήκτρα, Γιώργος Καλμούτης στην ηλεκτρική κιθάρα, Λευτέρης Πουλιού στο σαξόφωνο και Γιώργος Χατζηδαυίδ στο μπουζούκι. Εδώ αξίζει να αναφερθεί η επάξια παρουσία πολλών εφήβων μουσικών, δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας ότι η φιλαρμονική του Δήμου μας με το Θανάση Πουλιού λειτουργεί ως φυτώριο μουσικών που τροφοδοτεί με άξιους μουσικούς το νησί μας, αλλά και τη χώρα μας.  

 Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και υπεύθυνη πολιτισμού Ειρήνη Χατζηχριστοφή η οποία εξήρε το έργο της φιλαρμονικής. 

 Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Κατερίνα Πουλιού και ο Αλέξης Παντελίδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής και το ευχαριστώ του μαέστρου Θανάση Πουλιού. 
 
 
 
 
 
 

ADVERTORIALS