Διακλαδική άσκηση σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο της Επιχείρησης ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝ’’, στην Κω

Διακλαδική άσκηση σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο της Επιχείρησης ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝ’’, στην Κω

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της 11ης Ιουνίου 2019  στο συνεδριακό κέντρο Κυπριώτης στην Κω το θεωρητικό μέρος της άσκησης έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «Ποσειδών 2019».

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου για  θέματα Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και μέλη πληρωμάτων των συμμετεχόντων κοινοτικών μέσων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής όπως ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, η ανταλλαγή των καλύτερων  πρακτικών καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Σήμερα Τετάρτη  πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος της άσκησης στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά Κω, με σενάριο τη διαχείριση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης με συνεργασία κρατικών και κοινοτικών μέσων. Η άσκηση έχει  σχεδιαστεί στη διάσωση ναυαγών ανάλογα με περιστατικά που συναντώνται συχνά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX καθώς και εθελοντές από την Κω.

limeniko kipriotiw

ADVERTORIALS