Κως: Φίλοι του ποδηλάτου - Κανένας δεν περισσεύει. Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

Κως: Φίλοι του ποδηλάτου - Κανένας δεν περισσεύει. Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα τροχαία α-τυχήματα με θανατηφόρα και σοβαρούς τραυματισμούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται κάποια προσπάθεια να υπάρξει ύφεση. Δεν υπάρχει πουθενά έλεγχος της ταχύτητας, κράνος, ζώνη από την Τροχαία ,είχαμε αναφέρει οτι οι συχνότερες αιτίες των τροχαίων συγκρούσεων είναι οι σχετιζόμενες με την οδηγική συμπεριφορά και παιδεία και για να αλλάξουν θέλουν συνεχείς προσπάθειες.

Σε μια εποχή που διογκώνεται το κύμα αποφάσεων για τον περιορισμό των ταχυτήτων στο οδικό δίκτυο και την δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας με μέγιστη ταχύτητα τα 30km/h στις πυκνοκατοικημένες περιοχές ευρωπαϊκών Δήμων (στην Αγγλία το 1/4 των Δημοτικών Συμβουλίων έχει αποφασίσει θετικά) με στόχο των δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα το ζήτημα αφήνει την Τ. Αυτοδιοίκηση παγερά αδιάφορη. Και όμως η αρμοδιότητα είναι δικιά της.
Ας λάβουμε υπόψη ότι οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι οι ίδιοι οι δρόμοι να τιμωρούν με θάνατο τον χρήστη σε μια λάθος συμπεριφορά του σύμφωνα με τον ΚΟΚ. 
Καλούνται οι τοπικές Αρχές να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Καλείται η Δημοτική Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους ,να προωθήσουν διαδικασίες για την κατάρτιση σχεδίου «οδικής ασφάλειας» στο νησί μας άμεσα.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

ADVERTORIALS