Στην Κω 30 φοιτητές από τις ΗΠΑ για το «Σεμινάριο για την αρχαία ελληνική Ιατρική και την ηθική της»

Στην Κω 30 φοιτητές από τις ΗΠΑ για το «Σεμινάριο για την αρχαία ελληνική Ιατρική και την ηθική της»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 23 – 25 Μαΐου 2019 έλαβε χώρα, στις εγκαταστάσεις του ΔΙΙΚ το «Σεμινάριο για την αρχαία ελληνική Ιατρική και την ηθική της», σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Γεωργίας, ΗΠΑ. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 30 φοιτητές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την ποιότητα των μαθημάτων που οργανώθηκαν από τον επικεφαλή του Διεθνούς Συμβουλίου του ΔΙΙΚ καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο και το Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του ΔΙΙΚ καθηγητή Νίκο Παπαντωνίου.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές του αμερικανικού πανεπιστημίου, πέραν της συμμετοχής στα μαθήματα και τις ξεναγήσεις στο Ιπποκράτειο μουσείο, Ιατρείο, Φαρμακείο που στεγάζονται στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο και της ενημερώσεως στον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο επισκέφθηκαν το Ασκληπιείο, τον πλάτανο του Ιπποκράτους και άλλα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Κω, καθώς και την Βασιλική στην Κέφαλο και τα ιαματικά λουτρά του Αγίου Φωκά.

Η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πανεπιστημιακού επιπέδου του ΔΙΙΚ με ανάλογα ιδρύματα του εξωτερικού θεωρείται ως αρχή της συνδέσεώς του με εκπαιδευτικούς φορείς ανωτάτου επιπέδου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων για ανάδειξη της Ιπποκρατικής Φιλοσοφίας και των κανόνων Ιατρικής Δεοντολογίας που καθορίζονται δια του «Όρκου».

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί το 2020 με προοπτική συμμετοχής σπουδαστών και από άλλα πανεπιστήμια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΙΚ ευχαριστεί τους τοπικούς εθελοντές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή του.

Ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ

Αριστοτέλης Α. Παυλίδης

ADVERTORIALS