CIV Junior: 8ος ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης στην Ιταλία!

CIV Junior: 8ος ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης στην Ιταλία!

Ο πρώτος αγώνας του CIV Junior για το 2019 διεξήχθη στις 13 και 14 Απριλίου, στην Ιταλική πίστα Tazio Nuvolari, με τη συμμετοχή του Σπύρου-Μάριου Φουρθιώτη στην κατηγορία Ohvale 160.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης βρέθηκε στην Ιταλία μερικές ημέρες νωρίτερα για να προετοιμαστεί. Την Πέμπτη, όμως, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, κατά τη διάρκεια προπόνησης είχε μια σφοδρή πτώση. Πέρα από το αρχικό σοκ, ο Σπύρος-Μάριος – ή αλλιώς Fourquez28όπως έχει γίνει γνωστός στην Ελλάδα – είχε κι ένα αρκετά δυνατό χτύπημα στο λαιμό.

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κοντινό νοσοκομείο, προτού πάρει εξιτήριο από τους γιατρούς. Μετά από μια τέτοια πτώση, με πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία της πίστας, πολλοί στη θέση του θα εγκατέλειπαν. Όμως ο Σπύρος-Μάριος απέδειξε ότι είναι μαχητής και επέστρεψε στη δράση!

Αν και φανερά επηρεασμένος, θέλησε να δοκιμάσει να κάνει μερικούς γύρους στα ελεύθερα δοκιμαστικά της κατηγορίας, κάτω από δύσκολες συνθήκες με αρκετό κρύο και βροχή.

Παρά το φόβο από τη σφοδρή πτώση της Πέμπτης, τα ψυχικά αποθέματα του Fourquez28αποδείχτηκαν τεράστια, με τον Έλληνα πιλότο ν’ αποφασίζει να συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις!

Προς έκπληξη όλων συμμετείχε στις κατατακτήριες δοκιμές, παίρνοντας την 14η θέση στο πρώτο σκέλος και την 11η στο δεύτερο, έχοντας καταφέρει – παρά το έμφυτο συναίσθημα του φόβου – να κατεβάσει πάνω από 5,5’’ το χρόνο του!

Έδωσε τις μάχες του στον πρώτο αγώνα και τερμάτισε στην 13η θέση, ενώ μετά το μεσημεριανό διάλειμμα επέστρεψε στην πίστα για τον δεύτερο αγώνα. Εντυπωσίασε με το πείσμα και τη δυναμική του και παρά το ότι δεν οδήγησε σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, κατάφερε να τερματίσει άνετα μέσα στη δεκάδα, παίρνοντας την 8η θέση!

Έχοντας επιστρέψει στη βάση του, στο νησί της Κω, ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα του CNV MOTOASI στις 27 και 28 Απριλίου, στην πίστα Jesolo κοντά στην Βενετία.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και όλον τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια του Σπύρου-Μάριου.

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (13ος & 8ος)

«Δυστυχώς η πίστα στην οποία κάναμε προπόνηση είχε κάποιες κακοτεχνίες στην άσφαλτο κι όταν πέρασα από εκεί άρχισαν οι έντονες ταλαντώσεις της μοτοσυκλέτας κι έπεσα. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα, αλλά με την υποστήριξη της ομάδας και της οικογένειάς μου αποφάσισα να συνεχίσω. Στους αγώνες δεν μπορούσα να δώσω το 100% αλλά είμαι ικανοποιημένος με την προσπάθειά μου».

ADVERTORIALS